Vuoden vaihtuessa on myös hyvä miettiä seuraavan vuoden tavoitteita. Mejä olisi kivaa, mutta koekausi osuu yhteen vepekauden jälkeen, eli en ala säätää aikataulua. Myös haku menee päälleekkäin vepen kanssa, viime vuonna siis samana päivänä ja samana kellon aikana. Lajimäärä siis maltillisena, ja vuonna 2017 mietitään kuviot uudestaan.

Marvinin osalta tavoitteita on oikeastaan kolme: nose work, vepetulokset ja lihashuollossa onnistuminen.

002.jpg

Tammikuussa alkaa Loimaalla Anna Loimarannan nose work –kurssi. Olen kiinnostunut aiheesta ja Auran Nuuskujen luennon jälkeen olemme jo treenanneetkin asiaa. Uskon, että Marvinin saa helposti koekuntoon. Tavoitteena on siis opetella ainakin ykkösluokan asiat, ja jos kokeita järjestetään järkevään aikaan, niin kokeisiin meno. Uskon lajin olevan kuin luotu Marvinille. Lajia on helppo treenata kotona, eli aikatauluttamisongelmaa ei tule.

Vesipelastuksessa tavoitteena on treenata kerran viikossa kokonaisia liikkeitä, käydä välillä muuten vain uimassa ja hioa luovutus kuntoon. Lisäksi lihashuoltoon pitää satsata. Hankin BOT-loimen heinäkuussa ja se auttoi. Nyt aloitan sen käytön jo alkukaudesta ja käymme treenien jälkeen kunnon hihnalenkeillä. Lisäksi haluan käydä Tanja Kotin vastaanotolla ja oppia lisää lihashuoltoasiaa. Marvin osaa kaikki voittajaluokan liikkeet, ongelma on vain siinä, että pitää suuta luovutuksessa tarpeeksi kauan kiinni. Voisin siis säästää jumiutuvaa etuosaa niin, että tee uhrin ja veneen haun irtodummylla/irtoköydellä. Osaa ne liikkeet. Koitan myös välttää turhaa autossa pitämistä. Menen myös nuuskujen leirille keskiviikkona tuomaroimaan, ja maksan varmaan muutaman koulutusvuoron.

Koepaikkoja on valmiina yksi, on siis vastalahja tuomaroinnista. Voi olla, että en pääse tuomarointien takia kovinkaan moneen kokeeseen. Tämän vuoksi en uskalla asettaa valion arvoa ensi kesän tavoitteeksi.

Nova

Nova käy rallytokossa torstaisin ja kerran kuussa Tiina Kuusiston koulutuksissa. Lisäksi haen palveluskoirien tokoryhmään. Tavoitteena on oppia lisää rallytokosta ja tokosta. Tärkein tavoite on ylläpitää mieletön yhteenkuuluvaisuuden tunnetta, kun koira on kontaktissa ja kuulolla. Mitattava tavoite on rallytokossa RTK1-koulutustunnus. Toivottavasti pääsen tarpeeksi moneen kokeeseen ja niissä tulee onnistumisia. Jos pääsemme tokoryhmään, tavoitteena olisi oppia kaikki uuden alokasluokan liikkeet.

Novan suhteen tärkeä asia on laihduttaa koira, saada loukkaantuneeseen takajalkaan lihaksia ja ylläpitää hyvää tilannetta. Motoriikka on kehittynyt vuoden 2015 loppuvuodesta, eli hyvää motoriikkaa pitää ylläpitää. Nova käy myös muutamissa ystäväkoiratapahtumissa ja doboilee kotona.

20150920_121310.jpg

Roni

Ronin tavoitteena on tottua enemmän häiriöihin ja minun pitää oppia, miten toimia, jos koira paineistuu. Koitan saada Ronia mukaan Novan treeneihin ja miksei vepekokeisiinkin.

Kun nämä asiat ovat kunnossa, rallytoko, toko,nose work, aksa, jne sujuvat. Roni ei treenaa mitään erityistä lajia vielä ensi vuonna. Nuori koira, joten panostan Roniin, kun Nova ja/tai Marvin jäävät eläkkeelle.

016.jpg