Minulla on tässä jaksossa opetusta vain kahtena päivänä viikossa. Tiistaina ja keskiviikkona aurinko paistoi ja mittarissa oli kuusi astetta lämmintä. Rämmimme metsässä ja leikimme pihalla tuntikausia.Lisäksi Novalla oli ensimmäinen ystäväkoirakäynti hoivakodissa. Nova rakasti hommaa ja nautti rapsutuksista ja tarjoiluista. Ystäväkoirailu vaatii kyllä koiralta aika lailla: liukkaat lattiat, rollaattorit, hajut ja paljon vieraita ihmisiä.

kes%C3%A4%20052.jpg

Koirista on ollut ihanaa kun ehdimme touhuilla kaikkea päiväsaikaan. Olen itsekin paljon virkeämpi ja kevättä alkaa jo olla rinnassa.

leiri%20002.jpg

Ronilla oli neljäs kerta alkeistokoa. Kertasimme käännökset, maahan menot, paikalla pysymiset ja uutena asiana kaukokäskyt. Kaukokäskyissä keskityttiin siihen, että koira pysyy paikoillaan. Ronilla on tarkoituksena, että takapää pysyy paikoillaan. Takapää pysyikin paikoillaan, vaikka oli välillä hassussa asennossa. Panostan nyt siihen, että asento on hyvä, ja vahvistan liikettä niin. Idea on saada liikerata lihasmuistiin. Lopuksi taas vauhtiluoksetulo. Teimme myös paikalla oloa ja pystynkin jo jättämään Ronin ja nyt kiertäminenkin onnistuu. Roni on edelleen hyvin kontaktissa.

Olen tehnyt koroketreeniä ja kaikki koirat laittavat etujalat korokkeelle ja pysyvät siinä. Roni menee jo koko ympyrän ja osaa käyttää takajalkojaan. Marvin ja Nova ovat ymmärtäneet idean, ja saan muutaman askeleen siirtymiä.

Nova pääsi torstaina agilityyn Lauran kanssa. Harjoittelivat mölliratoja. Nova työsti omaa ongelmaansa eli ihmisten luokse juoksemista. Lauran mukaan ongelmaa ei ole, jos saa Novan heti kontaktiin. Marvin pääsi liukkaalle kaupunkikävelylle... käymme torstaisin Teemun kanssa kaupoissa ja Marvin pääsee samalla ihmisten ilmoille. Ajotiet ovat sulia, mutta esimerkiksi hallin ja Prisman takapiha ovat jääratoja.

Teemulla oli lauantaina koulupäivä eli käytännössä hiihtokilpailut. Itse olin Novan kanssa ystäväkoiratapahtumassa Forssan luonnontieteellisessä museossa. Epäilimme ennakkoon, että koirat reagoisivat täytettyihin eläimin, mutta kukaan ei edes vilkaissut vitriinissä olevia eläimiä. Saimme kutsun Viksbergiin, eli Novalle tuli samalle viikolle kolmas ystäväkoiratapahtuma.

10995929_837897696254169_245733027893102

Kuva: Forssan kaupunginkirjasto (Lisää kuvia)