Olimme maanantai-illalla katsomassa Lego-elokuvaa, ja Juho jäi yökylään. Lisäksi Teemu sai Lego-pelin, Legon ja linnan syntymäpäivälahjaksi. Pesutilojen remontti on toistaiseksi ohi, eli suihkukaappikin on jo koottu ja sain kaikki tavarat oikeille paikoilleen. Tulipas kotiin tilaan kun suihkukaappi on pois eteisestä ja tikkaat pois olohuoneesta. Toki putkimies pitää vielä saada paikalla, että vesi kiertää.

lego.jpg

005.JPG

 

 

Urakoin itsearvioinnit kuntoon ja jäsenkirjeen postitusvaiheeseen. Lisäksi sain oppikirjan kokonaisrungon ja työstän tekstejä eteenpäin loman aikana. Ihan kivasti siis "lomailua" tarkoittaa töiden tekoa! Postitin omistajanvaihdoksen, vakuutuslaput ja tilasin eläinlääkärin rokotukseen  ja Marvinin kurkun katsomisen. Lisäksi ilmoitin Marvinin tottispäivään ja itseni erilaisille luennoille ja koulutuksiin. 1. Sattuma, perimä ja koulutustaidot harrastuskoiran taustalla. Luennoitsijana toimii Katriina Tiira. 2. ETSINTÄKURSSI FORSSASSA 26. -27.4.2014 3. Pelastuskoiran koulutus- luento 29.3. klo 10.00 Hallilla Luennoitsijana Annika Himanen. Luento on suunnattu kaikille pelastuskoiratoiminnasta kiinnostuneille ja sitä harrastamaan aikoville. Luento on maksuton. Ilmoittautumiset: [email protected] 

Olin tiistaiaamulla metsässä koirien kanssa ja tein lopuksi verijäljen odottamaan ajamista. Kotona tein Marvinin kanssa esineruutua neljällä esineellä, toi kaikki suoraan käteen. Tein tonnikalalla lyhyen jäljen, ja Roni ajoi sen innolla, mutta huolellisesti.

Olimme keskiviikkona aamusta metsästä tunnin verran. Marvin ajoi jäljen ongelmitta ja kun purin jälkeä, Nova ajoi jäljen. Nova jäljestää tosi hyvin, kun on vapaana, ei kestä perässä kulkevaa ihmistä. Ottaa pienestäkin nykäisystä ohjausliikkeen. Roni ei viitsi enää seurata Marvinia metsässä vaan kulkee jaloissa Novan kanssa. Lisäksi Roni keksi, että meillä tehdään ruokaa ja oikea ruoka on paljon maittavampaa kuin kuivamuona. Tein Marvinin kanssa palautusharjoitteita iltasella, kääntelen käsiä ja en palkkaa jos pudottaa ennen irti/kiitos-käskyä.

Olimme torstaina taas tunnin metsässä, ja opetin Ronille naksuttelua. On ihan superhyperaktiivisella päällä, aikuiset koirat ovat ihan puhkia ja kyllästyneitä.

001.JPG

Torstai-illalla oli pelastuskoirainfo. Paikalla oli parikymmentä henkeä ja uskoisin useimpien lähtevän mukaan toimintaan. Kiitos Minna ja Maija!  Seppo, Tanja ja Anne valottivat toimintaa selkeästi. Haluan ehdottomasti lähteä mukaan toimintaan ja uskon, että Marvinista tulee hyvä pelastuskoira. Myös Laura olisi innokas aloittamaan Ronin kanssa.

Perjantaina Roni oli rokotuksella ja samalla Marvin rauhoitettiin ja kurkku katsottiin kunnolla läpi. Äänihuulet olivat ärtyneet ja syynä ilmeisesti se viime torstain kakoaminen. Kuumetta ei ollut. Sai kipulääkkeettä ja pidetään levossa pari päivä. Voi olla todella lievä muoto kennelyskästä, mutta voi olla olemattakin. Toivotaan kuitenkin parasta, ettei olla tartuteltu kenellekään.

 

007.JPG

008.JPG

024.JPG

015.JPG

sorkka.jpg

 

008.JPG

Nova pestynä

011.JPG

Joku muukin kaivelee

 

014.JPG

Kevät

027.JPG

Päätöntä juoksentelua, kuvaukseen oli liian pimeää

032.JPG

037.JPG

041.JPG

 

068.JPG

Olin lauantaina tajuttoman hyvää luentoa kuuntelemassa. Kirjoitin jutun aiheesta myöhemmin. Saimme paikan FH-kurssille.

Kultaisten Pevisaa yritetään kaataa. Käytännössä muutama massakasvattaja vastustaa urosrajoituksia. Kultaisillehan tulee käyttöön systeemi, jossa tietyn määrän jälkeen pitää jälkeläisistä olla kuvattuna 40 %. Tosin kertaalleen hyväksyttyä Pevisaa ei saa edes kaadettua, eli turhaa vouhkausta. Kaikki eri mieltä olemiset otetaan heti kunnianloukkauksena, vaikka itse keskustellaan ilkeästi. https://www.facebook.com/groups/646399115410103/