nimet%C3%B6n.jpg

Marvinin seisomiskuvasta on tullut kehuja, yksi siis kasvattajalta.

 

Teemu kertoi, että Tampereella oli kivaa. Boris on ehdoton suosikki ja tykkäsi leikittämiskurssistakin. Kysyi eilen, koska voi taas leikittää Ronia. Leikkivätkin kunnolla pihalla. Menen syksyllä toiselle Jirkan kurssille ja kerroin samalla, että lapsi innostui leikeistä. Tämä kurssi olisi siis suunnitella syksyllä: http://jirkavierimaa.fi/valmennus/

 

 

jirka.jpg

Marvin oli kolmatta kertaa rallyn jatkokurssilla. Alotimme taas alustalla seisomisella. Menee alustalle ja seisoo siinä, mutta en voi vielä jättää alustalle. Tähän saakka olemme edenneet kotitreeneissä, sillä olen tehnyt alustalla käsittelytreenejä enkä jättämisiä.

Lisäksi teimme uusia AVOn kylttejä, osasin kyltit ja Marvninkin osasi, sillä uutena asiana oli istuminen ennen muita kohtia. Oikeastaan helpompaa kuin ALOn jutut. Lisäksi teimme pari möllirataa kymmenellä kyltillä. Marvin osaa hommat, kun keskittyy.

Ronilla oli eskaria neljäs kerta. Olimme ensin yhteiskävelyllä, Marvinkin pääsi mukaan. Roni kävi toistumassa katsomassa minua ja tarjosi taas paluumatkalla seuraamista. Teimme erilaisia kontaktitreenejä paikalla ja liikkuen. Lopputunnilla menimme henkilöryhmätreeniä, tosin siis niin että kaikilla oli koirat mukana. Roni pysyi hyvin kontaktissa. Ronja kiinnostaa kovasti, samoin isovillakoira. Anne on laittanut kurssitiedot blogiin: http://www.piskipalvelu.blogspot.fi/  Piskipalvelulla on syksyllä 10-vuotisjuhla, ja Anne suunnittelee jotain extrajuttua syksyyn. Vähän tuumaili Jirkaa.

Palveluskoirilla on tokoon tutustumiskerta, ja samalla kartoitetaan, miten monea laji kiinnostaa. En pääse tutustumiskertaan ja ilmeisesti tokoilua on keskiviikkoisin. Menee siis vepen kanssa päällekkäin, joten pitänee odottaa syksyä.

Keskiviikkona vein Teemun partioon ja menin samalla koirien kanssa Elonkiertoon. Laitoin koirat yhteen aitaukseen ja portin kiinni. Juoksivat siellä kuin mitkäkin vinttikoirat. Lisäksi kävelimme alueella remmilenkin. Roni oli taas hassu, eli heti kun saavuimme aukean näköiseen paikkaan, alkoi seurata.

Torstaina oli agilitya, ja ohjaaja saa Ronin hyvin kontaktiin seuratessa ja istumisessa. Itse asiassa ulkona seuraaminen oli hienon näköistä! Samoin Roni tarjosi istumista, edessä istumista ja vaikka mitä. Olisi hyvä ohjaaja Ronille rallytokoon :) Toivotaan, että rallytokokurssi onnistuisi! Menen lauantaina toimitsijakurssille, eli uutta oppia kertyy taas.

Agilityssa oli kiertoja ja ohjauksia.  Ohjaajalle asiat ovat uusia, ja Roni on liikaa kiinni minussa. Tokotyyppisissä jutuissa ongelma poistui. Ronin ongelma taitaa olla erkaneminen. Agilitya on ensi viikolla viimeinen sisäkerta, sitten esteet siirretään ylös ja odotellaan kentän kuivumista. Tauon lisäksi ryhmiä jaetaan eri tavoilla ja ajat muuttuvat. Ulkokenttä on tässä liian haastava, meni siellä kierroksille lelun kanssa viime viikollakin. Agility saa jäädä ulkokaudeksi tauolle, ja katsotaan tilanne uudestaan kun hallikausi alkaa taas syksyllä. Halusin kuitenkin käydä hallikauden loppuun, sillä halli on kerholle niin iso kustannus, että on reilua maksaa koko kaudelta, jos aloittaa jonkin lajin.

Mutta ihan pakko hehkuttaa taas Ronin edistymistä: vieraiden arasteleminen on jäänyt pois, samoin outojen asioiden tuijottaminen. On kontaktissa, haluaa tehdä yhteistyötä ja on ihan oikeasti hallinnassa. Olemme käyneet Loimalla alkeistokossa ja kerran dobossa, Piskipalvelussa eskarissa ja pari kertaa maneesissa rallytokossa ja toki sitten agilitytreeneissä. Lisäksi takana on Jirkan leikittämiskurssi ja koirapuistovierailu. Kaikkien näiden yhteistuloksena koira on edistynyt huimasti. Talvikausi ei ole mennyt hukkaan.

Perjantain vapaapäivä kuluikin metsässä.