Rallytoko

Novalla olisi ollut tiistaina Loimaalla rallytokon viimeinen kerta. En mennyt, kun Nova oli ihan tukossa luuaterian jälkeen. Ei kestä niitä enää yhtään.

Torstaina oli vuorossa palveluskoirien kausiryhmä.

WP_20160331_20_28_33_Pro.jpg

Teimme ratatreeniä ja tällä kertaa kentän laidalla oli ohjaajille häiriöitä. Ihana (ja nälkäinen) Malla!

Hauskaa oli, ja kun humpuuttelin muuta, Nova otti ohjat käsiinsä ja vaati kontaktia ja radalle menoa. Olemme siis pitkällä, kun kontakti ja treenimoodi on automatisoitunut.

Laitoin ilmon menemään toukokuun iltakokeisiin. Nova ei ole treenannut rallya kuin hallissa ja viime kesänä kerran kotipihalla. Onneksi ennen kokeita on samassa paikassa epikset ja koitan päästä ainakin kerran treenaamaan kentälle. Nova yleistää rallytokon treenaamista jo muutamaan paikkaan, mutta ei välttämättä vieraalle ulkokentälle.

Toko

Novalla oli sunnuntaina palveluskoirien tokokurssin kolmas kerta. Meillä kävi vähän hassusti eli hallin ovea ei saatu auki. Menimme siis kentällä. Novan kannalta treenit olivat todella hyvät eli saimme niitä kaivattuja häiriöitä: ankkoja, fasaani, uusia hajuja, frisbee, leikkiviä lapsia ja juoksuinen narttu. Näitä ei ole tarjolla hallilla. Teimmekin kentälle menotreeniä ja Novalta se sujui ongelmitta. Asia on siis yleistynyt uusiin paikkoihin. Otimme ihan rallyn tavalla aloitukset. Lisäksi teimme paikalla oloa ja luoksetuloa. Nova siis käytettiin ihmisiä häiriöinä. -> Olivat parasta, mitä Novan kannalta voi nyt tehdä. Ideana tosiaan saada kesän aikana rallysta kaksi tulosta. Valtava kiitos Marjalle vaivannäöstä!

Kävin kaikkien kanssa lauantaina kunnon metsälenkillä, sunnuntai meni treeneissä ja lenkit niiden ohessa.

WP_20160402_11_48_20_Pro.jpg

Kevät, kevät, kevät!!!

Tosin minulle tuli tuosta kuvasta surullinen olo. Jostain syystä Marvin valottui oudosti, ja mieleen tulvahti menettämisen pelko.

Agility

Ronilla oli sunnuntaina Loimaalla agilityn alkeiskurssi. Teimme uutena asiana rengasta. Ensin koira oli pöydällä ja lähti menemään siitä renkaaseen. Hypytettiin kumpaankin suuntaan. Lopuksi pöytä pois ja Roni meni rengasta ilman apupöytää. Oli juttua, että mediakoiralle ok korkeus, eli ei tarvitse nostaa jatkossa.

Lisäksi teimme hyppyä, putkea ja pituushyppyä. Kun yksi sujui, lähetettiin kauempaa eli koira teki aina uusia pidempiä kokonaisuuksia.

Roni paineistui jostain, liekö kolmen viikon totaalitauko tehnyt tehtävänsä. Mutta teki kaiken, vaikkakin siis matalassa vireessä.

Lukujärjestys vaihtuu ensi viikoksi ja ahkeroin sunnuntai-illalla arvosanat loppuville ryhmille ja koitan hahmottaa uusia ryhmiä. Aikaa ja energiaa menee nyt ihan tuntien suunnittelemiseen. Lisäksi olen jo ihan sekaisin, mitä pitäisi minäkin päivänä tehdä, erilaisia menoja riittää riskien kartoituksesta kannabisluentoon. Yt-kierroksen jälkeinen opettajavaje näkyy jatkuvina muutoksina ja koen edelleen "henkiinjääneen syyllisyyttä". Mutta josko tämä tästä!

WP_20160402_22_34_42_Pro.jpg