Sain auton tiistaina takaisin: YES! Akku on kuulemma täysin loppu. Ei siis kallis remontti ja toisaalta muutama opiskelija sai nyt sopivan integraatioaiheen eli tekevät asiakaspalveluvideon. Työmääräin siis laadittiin ja sain tilannetiedon suoraan opiskelijalta. Ilman autoa elo vaatii totuttelua, mutta onneksi sain maanantaina kyydin töihin ja takaisin ja illalla ei ollut iltamenoja, sillä Teemukin sai kyydin partioon. Auto menee uudestaan koululle, sillä laakerit tai jousi on menossa. Koitan pärjäillä ensi viikolla ilman autoa. Kahdeksan vuotta vanha auto ja kuluvat osat alkavat hajoilla. Mitäpä sille voi... hankaloittaa tosin elämän suunnittelua.

Kävin koulun kirjastolla ja varmistelin MediaMetka-reissua. Samalla juttelimme siitä, miten rankka viime kevät oli henkisesti. Osa ihmisistä oli kuulemma melkein psykoosin partailla. Salpauksessa on taas menossa YT:t, eli eipä ammatillisesta koulutuksesta ole leikattu vieläkään tarpeeksi. Meiltä lähtee taas yksi kokenut konkari muualle.

Koitan totutella neljän viikon välein muuttuviin lukujärjestyksiin ja nyt hyvästelen kolme kolmosryhmää. 16 tuntia meni hurahtaen. Kahden ryhmän kanssa jatkan uutta osaamispistettä ja kaksi uutta ryhmää "opeteltavaksi". Myös opetussuunnitelmatyö työllistää tällä ja ensi viikolla ihan kunnolla. Noh, eipähän ole vapaa-ajan ongelmia.

Teemulla alkoi tosiaan partio tänään, samoin soittotunnit alkavat ylihuomenna. Jotenkin syksy alkoi harrastuksien myötä. Partiolaisilla olisi leiri tulossa, osuu sopivasti tuomaripalaverin kanssa samoihin. Kyseessä Pirates go Kiipu -teema. Jokioisten partiotoiminta on todella kivaa ja monipuolista.

Ronilla alkaisi kausitoko keskiviikkona, mutta autoasian vuoksi jätänn ensimmäisen kerran väliin. Ihan järkevää senkin takia, että aion viedä pojat soittotunneilla. Eivät suotta hortoille sinne tänne.

Laitoin tämän vepepalstalle, säästän järjestäjien aikaa, kun voivat hypätä suoraan minun yli.

"Moi!

Laitan tämän tännekin, niin säästän kokeiden järjestäjiltä aikaa. Mia Flink mainitsi alempana, että on jo lupautunut tuomariksi 15 kokeeseen! Hieno homma ja kunnioittava määrä. Hyvä asia siinäkin mielessä, että tuomaroin itse ensi kesänä vain 6 - 7 koetta. Kaksi viikonloppukoetta on sovittu ja lyöty lukkoon. Varaan omalle porukalle option kahteen kokeeseen + yhden kenellä vaan jos suht lähellä on iltakoe. Olen tuomaroinnut suht ahkeraan ja ensi kesänä nautin vapaista viikonlopuista ja käyn oman koiran kanssa kokeissa, ehkä jopa Virossa. Heinäkuulle on suunniteltu lomamatkakin.

Syynä on ihan puhtaasti väsymys, nyt kesä ei riittänyt toipumiseen rankan työvuoden päätteeksi. Terveisin ammatillinen äidinkielen opettaja (muutama miljoona pitäisi vielä säästää)"