Olimme kolmatta kertaa tokokurssilla, ja aiheena oli hypyn alkeet. Koirat olivat liinassa ja omistajan kanssa esteen vieressä. Toiselle puolelle vietiin ruokakuppi, ja koira lähettiin liikkeelle HYPPY-käskyllä. Tämä vaihe sujuikin hyvin. Odottelu tuotti ongelmia: Marvin pysyi kyllä makuuasennossa, mutta kaikki lihakset tärisivät kun kuuli muiden saavan Hyppy-käskyn.


Seuraavaksi Tuija piti koirasta kiinni ja ohjaaja kutsui koiraa esteen takaa HYPPY-käskyllä. Marvin pysyi istumassa odotusajan ja sivulle ohjauskin onnistui. Sain jopa ensimmäistä kertaa pysymään tarpeeksi kauan vieressä istumassa ja ehdin vapauttaa koiran. Olen ylpeä koirasta ja itsestäni!


Lisäksi teimme luoksetulon vaiheita eli koira oli liinassa kiinnipideltävänä 15 metrin päässä ja koira kutsuttiin luokse. Luoksetulo ja sivulle ohjaaminen onnistui ongelmitta. Jäi istumaan Tuijan viereenkin käsimerkin ja käskyn voimin.


Muutoin aloitamme joululoman, vaikka joulufiilis puuttuu, kun taivaalta sataa ämpärikaupalla vettä ja piha on kuin luistinrata.