Väinön kuoleman jälkeen olemme miettineet toista koiraa Marvinin kaveriksi. Leikkii aika lailla kissan kanssa, mutta Kisu ei mene ulos ja leikkiminen on kissamaista. Pentuja ei voi ajatellakaan Marvinin seuraksi ja toisaalta en yksinkertaisesti jaksa sisäsiisteysopetusta ja sosiaalistamista ihan hetkeen. Olen katsellut Apulan ilmoituksia toisella silmällä ja villakoiria on ollut silloin tällöin tarjolla. Useimmilla on ongelmana arkuus, ja monenmoisia pelkoja. En osaisi hoitaa ongelmia ja arka koira on todella ongelma.

Marraskuun lopulla löytyi ilmoitus leikatusta Novasta (Woolly Bohemia's Shampagne Supernova), joka on jo luonnetestattu. Nova on kova, ei ääniarka eikä teräväkään. Sain kasvattajalta pentutestin videot, ja Nova suhtautui kaikkeen rohkeasti ja uteliaasti. Lisäksi rauhoittui ja keskittyi jo tuon ikäisenä. Ainoa ongelma oli koiran sijainti eli Oulu. Junamatkaa kertyy yhteen suuntaan viisi tuntia.

Otimme kuitenkin riskin eli pitkä matka ilman varmuutta siitä, millainen koira on ja saammeko me sen. Perjantai kuluikin junassa. Nova otti meidät innolla vastaan eli on avoin nuoleskelija. Tarjosi sivulle istumista ja totteli Teemunkin käskyjä palkan toivossa. Nova siis lähti mukaan. Huusi juna-asemalla puoli tuntia suoraa huutoa entisen omistajan perään.

Oulu-Tampere matka kesti yli neljä tuntia ja lemmikkivaunu oli aivan täynnä. Vastapäätä istui kreikkalainen katurakki ja pinseri, lattialla makasi noutaja, osastossa oli viisi kissahäkkiä, kolme staffia/amstaffia? humalaisten omistajien kanssa. Yhdellä naisella oli leo, labukka ja kaksi huskya/malamuuttia. Nova vinkui ja oli rauhaton tunnin verran, sen jälkeen rauhoittui ja tarkkaili kaikkea. Ei pelännyt mitään ja selvästi laumautui jo meihin. Tampereella vaihdoimme junaa ja vähän jännitti, haluaako Nova enää toiseen junaan. Huoli oli turha, suorastaan säntäsi junaan Teemun perässä. Nyt lemmikkivaunussa oli enää sheltti ja kaksi kissaa ja tilaa yllin kyllin. Nova asettautui heti taloksi.

Kotona odotti leikkituokio Marvin kanssa eli juoksivat pihalla kuin hullut.