Tiina ohjeisti tällaista kaikille yhteisesti: "Ja kaikille ihan yhteisenä, häiriöt rakennan "It's your choice -gamen" kautta. Siinä ajatuksena on, että koira saa itse tehdä valintoja; mennäkö häiriöön vai pitääkö kontaktia. Jos se jää katsomaan häiriötä, häiriö vain passivoituu, huomauttelua yms. en käytä. Jos koira valitsee kontaktin, sillä on mahdollisuus superpalkkaan (superleluun, märkäruokaa purkissa jne). Yksinkertaisuudessaan näin." -> Roni ei ole häiriöherkkä ja on superhyvin kontaktissa, joten peli ei ole ehkä Ronille tarpeen, mutta Marvinin kanssa teen taatusti tuota, kunhan opin idean.

Tänään taisi olla kesän lämpimin päivä ja Ronilla oli koulutuksissa kuuma. Lisäksi emme ole käyneet pitkään aikaan missään joten meni kierroksille muiden koirien näkemisestä. Teimme paljon kontaktipelejä, ja Roni oli suht ok kontaktissa. Roni ei arastellut Tiinaa, vaan meni syliin ja pussaili. Äärettömän hyvä homma!

Teimme alustaharjoitusta, eli ideana opettaa perusasento ja seuraaminen sen avulla. Aloitimme ihan siitä, että katsoo alustaa ja saa palkan. Olen tehnyt alustoja aikaisemmin, eli homma etenee kotona nopeasti. Nyt passivoitui jostain syystä. Sain tarkat ohjeet palkkaamisen ja palkkaussuuntiin.

Tiina katsoi kaukojen tilan ja Roni vaatii tosiaan voimakkaan käsiavun. Aloimme pienentää sitä, ja lopuksi käsi oli valmiiksi maassa. Sain muutaman onnistuneen suorituksen. Alan opettaa maahan menoa enemmän operantisti.

Kuukauden läksyt: maahanmeno kuntoon (kaikki avut pois), alustatreeniä ja perusasento kuntoon sitä kautta.

Hyvä ja tarkka kouluttaja!

Tiinalta saadut linkit:

Premackin periaate:
http://www.dogsnaturallymagazine.com/premack-and-dog-train…/

Mun suosikki:
https://teamclick4change.wordpress.com/…/munankuorilla-kav…/

Termistöä:
http://www.pipap.net/koulutus/operantti.htm

Mun blogissa Hyvinvoiva Koira -otsikolla jutuissa asiaa kouluttamisesta:
http://elmojeejee.blogspot.fi/