Vuoden vaihtuessa on tapana muistella mennyttä vuotta. Iso parannus elämänlaatuun oli kylpyhuoneen kuntoon saaminen, suihkukaappi ja veden saaminen kylpytiloihin. Nyt voi käyttää astianpesukonettakin, vesi tulee siihen nimenomaan tuolta putkistosta.

IMG_3790%20%282%29.jpg

Olimme kesällä Englannissa viisi päivää. Antoisa ja kiva reissu!

1280px-SussGdns.jpg

Aloitin alkuvuodesta some-kehittäjäkoulutuksen. Koulutus oli ihan huippu, joskin työläs. Vieläkin on ikävä ihania kurssilaisia, ruokaa ja ympäristöä! Toivottavasti taidoista on hyötyä kaikkien muutosten keskellä.

Rakensimme kaneille kanitalon.

Töissä vuosi on ollut atto-integroinnin vuosi. Toki ensi lukuvuosi jännittää, mutta olen tehnyt parhaani asian suhteen ja mitään jossiteltavaa ei jää.

Teemun koulu on mennyt hyvin, huonoin koenumero on 9+.

Hankimme helmikuussa Ronin osittain heräteostona. Roni on vajaan kahdeksankuukauden aikana osallistunut pentukurssille ja eskariin. On koulutustilaisuudessa superhyvin kontaktissa ja jaksaa tehdä koko tunnin hommia. Olemme tehneet hiukan pohjia tokoiluun tai rallytokoon eli seuraamista, käännöksiä, kaukokäskyjä, noutoa, paikalla oloa yms. Lisäksi Roni on käynyt muutamia kertoja Lauran kanssa agissa, siellä hallinta pettää. Roni on lonkka- ja kyynernivelkuvattu.

036.jpg

Nova on myös kuvattu A/A 0/0 ja nivelrikkoa ei ollut. Olen onnellinen, ettei nivelrikkoa ollut muodostunut. Törmäysonnettomuudesta toipuminen vei aikaa, mutta nyt Nova on kunnossa. Novasta tuli ystäväkoira ja Nova on jo ehtinyt osallistua joulukadunavajaisiin. Lisäksi Nova osallistui treeniryhmän ja kerhon agility”kisoihin” ja toimi uskomattoman hyvin, vaikka taukoa oli miltei vuosi. Tulos oli ryhmän "kisoissa" 2, ja kerhon mestaruuksissa medien kakkonen.

64293_1506379546297632_61869994136963960

kisat4.jpg

Marvin hakuili ahkerasti alkuvuodesta ja oli kahdella hakuleirilläkin. Lisäksi kokeilimme rakennusetsintää nuuskuleirillä. Kivaa oli ja opin paljon. Valitettavasti kesällä laji jäi vepen vuoksi, ja syksyllä oli töissä niin hektistä, että koiraharrastukset olivat tauolla.

leiri%20041.jpg

Mejäilimme muutaman kerran. Marvin olisi koevalmis, mutta en ole edes yrittänyt saada koepaikkaa.

leiri%20030.jpg

Marvin pääsi tutustumaan myös CaniCrossiin.

vetokurssi%20024.jpg

Vepekausi oli enemmän kuin onnistunut. Hankin uuden veneen, ja vene oli käytössä treeneissä ja sitä voi käyttää kokeissakin. Porukkaan tuli uusia harrastajia, ja saimme käyttöön uuden treenirannan ja tämä mahdollistaa lisätreeniryhmän perustamisen ja kokeiden järjestämisen. Iso kiitos Anniinalle rannan käyttöluvasta! Lisäksi Minnan koulutustaidot ovat iso etu koko ryhmälle. Kiitos, kun jaksat neuvoa meitä taviksiakin.

Marvin on oppinut vieraalle viennin, tuloksena kaksi AVO 1. tulosta ja yksi AV0 2. (89 pistettä) ja liuta kolmosia. Takaisin paluussa on vielä parannettavaa, nyt koko alkukausi meni luovutuksen opettamiseen.

vepe%20009.jpg

 

Koekausi loppui hivenen kesken, sillä Marvinilla oli pahoja lihasjumeja, ja sain Rimadyl-kuurin. Kuvautin koko selän, ja kaikki on kunnossa. Onneksi selässä tai lanteessa ei ollut mitään ongelmia, vaan 33 asteessa kisaaminen ja kuumuudesta ilmalämpöpumpun alle vieminen saivat jumit aikaan. Tavoitteena onkin oppia lihashuoltoa. Katiska on jo tullut tutusksi.

P7276932.jpg

Yksi hienoimmista kokemuksista oli Bettinan luona vierailu. Reissuun liittyy myös uusi ystävä eli Nita.

marvin.jpg

Osallistuin Rajamäen Jaanan kanakurssille. Kokemus oli sananmukaisesti koukuttava. Opin paljon ja paljon on vielä opittavaa. Kävin kaksi kertaa Jaanalla yksityistunnilla. Kävimme pilkuntarkasti läpi liikkeitäni, oikeaa palkitsemisajankohtaa ja –paikkaa. Marvin rauhoittui silminnähden jo viikon aikana. Pyrin jatkamaan tällä tiellä. Teemme esineennostoja mahdollisimman paljon, niin vienti on kesällä kunnossa ja kehitän omia taitoja.

kana.jpg

Unimaailma on seesteistä ja toivoa täynnä. Asuntolainaa on jäljellä 24 000 euroa.

Tältä pohjalta on mukava lähteä uuteen vuoteen.