Minulla oli maanantaina ihan valtavan paha olo. Koko ajan tuntui, kun olisi pakko oksentaa. Ilmeisesti mahatautiepidemia koittaa ottaa vallan, mutta vastustuskyky ei anna periksi. Uuden jakson hahmottaminen on vielä hakusessa, mutta eiköhän tämä tästä. Maanantaina normitöiden lisäksi riskienkartoitusta, tiistaina asiakaspalveluluento, keskiviikkona blogikoulutusta, torstaina kannabisluento. Perjantaina pitäisi muistaa käydä kampaajalla ja vaihdattaa kesärenkaat.

Asiakaspalveluluennon pitäjä oli Kambodzasta. Olen toki tiennyt kansanmurhasta, mutta laajuutta en kuitenkaan hahmottanut: https://fi.wikipedia.org/wiki/Kambod%C5%BEa#Punaiset_khmerit

Oman elämän pikku murheet tuntuvat kovasti vähäpitoisilta....

WP_20160406_13_14_30_Pro.jpg

Lainasin Telkänrannan Millaista on olla eläin? -kirjan. Mielenkiintoinen kirja!

Rallytoko

Tiistain ryhmä siis loppui jo, mutta Nova jatkaa edelleen torstain kausiryhmässä. Laitoin palveluskoirille ehdotelman kesästä ja syksystä. Lähinnä siis sitä, että intoa olisi pitää omatoimitreenejä myös kentällä ja hallikaudella olisi taas kouluttajia käytössä.

Torstaina oli palveluskoirien kausiryhmää ja mahatauti oli  vienyt valtaosa sängyn pohjalle. Treenaajia oli kolme ja kouluttajia kaksi, eli 2/3 suhde. Lisäksi saimme valita itse aiheen. Nova teki tosiaan kisoissa viimeisen kylltin väärin, eli liikkeestä maahan menosta tuli -10.Työstimme siis sitä, ja virhe saattoi tulla siitä, että istui automaattisesti. Saan maahan vahvalla käsiavulla, mutta ilmeisesti nousee ainakin osittain ylös, kun suoristan itseni. Lisäksi liikkeessä pitää lähteä liikkeelle yhtä aikaa.

Korjailin siis maahan menoa alustan kanssa. Istumasta maahan meno on kunnossa, Nova pysyy maassa ja menee kerralla maahan. Ongelma on tullut loukkaantuneesta takajalasta, eli korjailimme asiaa alustan avulla. Lisäksi alustan avulla saan kaikki käsiavut pois. Olikin juttua siitä, että nyt pitää tehdä uutta liikerataa myös ilman alustaa. Saattaa tarjota entistä tapaa ilman alustaa ja liikkeen yhteydessä.

Minna neuvoi liikkeestä maahan menoa. Nova tarjoaa istumista, kun pysähdyn ja nousee kun suoristan itseni. Tätä pitää siis tehdä osissa. Uskon, että saan liikkeen kuntoon ennen kisoja.

Oli ihanaa saada myönteistä palautetta treeneistä: "Mukavalla treeniryhmällä ja mahtavilla kouluttajilla on ollut iiiiiiiso vaikutus meidän kehittymiseen - kiitos!"

"Mä myös ajattelin, että oli hyvät treenit, kun kerrankin pureuduttiin tarpeeksi pikkuasioihin, mihin yleensä ei itse tule kiinnittäneeksi tarpeeksi huomiota smilehymiö Ja miten monella tapaa koira voi perusliikkeen kuten maahanmenon suorittaa. Ei siihen tule itse kiinnittäneeksi huomiota "ennen kun on pakko"Mä myös ajattelin, että oli hyvät treenit, kun kerrankin pureuduttiin tarpeeksi pikkuasioihin, mihin yleensä ei itse tule kiinnittäneeksi tarpeeksi huomiota. Ja miten monella tapaa koira voi perusliikkeen kuten maahanmenon suorittaa. Ei siihen tule itse kiinnittäneeksi huomiota "ennen kun on pakko"

 

Kaksi Miklaus-koiraa oli lauantaina Lahdessa rallytokossa. Lucky sai AVO99 ja Ira ALO100. Hienoa!!

12974311_10208086650857206_7240895651031

Kiitos Suville kuvasta ja onnittelut Nemolle!!

Toko

Lauantaina oli neljäs kerta Marjan tokoa. Ehdimmekin tehdä vaikka mitä: sivulle tuloa, ruutua, kohteen avulla maahanmenoa, alustalla takapään käyttöä, luoksetuloa koirakujan läpi ja ryhmäpaikkamakuuta. Pakko kehua, että ruoskanisku tai miksi peliä haluaakaan nimittää, toimii hienosti. Luin teoriaa pari kuukautta sitten, ja nyt uutena asiana oli tuo peli. Videolla näkyy idea, vaikkei oma toimintani olekaan sujuvaa. Varsinaisella treenialueella harjoittelin tuolla lailla muiden koirien (ja ihmisten) vieressä ja idea todella toimii. Kaukoja ensi kerralla.

Ruoskanisku-peliä (menee kyllä lopussa pieleen, kun palkkaa ei löydy)

https://youtu.be/NMXOvwBFSuQ

WP_20160409_10_35_51_Pro.jpg

Marvin ja Nova kävivät kunnon lenkillä lauantaina Elonkierrossa. Teemu oli käynyt Ronin kanssa pitkän ympyrälenkin. Oli kuulemma sujunut hyvin!

Ilmoitin Novan Minnan ja Annakaisan tokoon. Pidetään siis Pussikoirien kentällä ja kestää kuusi kertaa.

Agility

Ronilla on sunnuntaina agilitya. Aiheena oli A-esteen (tai minkä tahansa kontaktiesteen alastulo). Lisäksi kertasimme rengasta ja teimme muutaman esteen sarjoja. Roni oli ihan intoa täynnä eikä paineistunut yhtään. Oli superkivaa!

Kävimme aamulla kaikkien kanssa pitkän lenkin Elonkierrossa ja teimme lenkin lopussa Ruoskanisku-peliä. Kotona olimme pihalla pari tuntia ja aksan jälkeen kävelin Loimaalla pienen lenkin.

Kokeilin Marjan ohjeilla kaukoja, ja toimii! Ostin toisen paikan Tiinan ensi viikon koulutuksiin.

Vepeä!!

http://abc7ny.com/pets/rescue-dog-posthumously-honored-for-saving-lives-/1268230/

Lisäksi kesän lähestyminen näkyy vepeasioiden pohtimisena eli palaveria suunnitellaan ja koitan auttaa nuuskuja selvittämään vepekokeiden pitopaikan. Koealue on ihan Natura-alueiden vieressä.

 

12938344_1117676115021491_53441362520671

Marvin pysyy järkevällä etäisyydellä, Roni on hillitysti vieressä mutta Nova on ihan mahdoton. Tunkee kirjan väliin.

12916742_1117663575022745_88039126329906

Kävimme perjantaina kampaajalla. Omatkin hiukset lyhenivät, mutta Teemu suorastaan kynittiin.

WP_20160409_17_15_00_Pro.jpg

WP_20160409_17_15_12_Pro.jpg

WP_20160409_17_15_16_Pro.jpg