Loimaan kennelkerho järjesti naksutinkurssin 25.2.Kouluttaja toimii Anu Rikkilä.

Anu Rikkilän blogi: http://pikkumustankotona.blogspot.fi/search/label/Inspiroidu%20koiran%20kouluttamisesta

Perustaitoja, joita ensimmäiselle kerralla harjoitellaan ovat:
1. Käsikosketus tai kosketuskeppi
2. Kosketusalusta
3. (Katse) Kontakti
4. Luopuminen
5. Omalle paikalle meneminen
 
Valitsin aiheeksi omalle paikalle menemisen, sillä en ole opettanut sitä yhdellekään koiralle. Lisäksi ennakkoon piti selvittää koiralle maistuvat herkut, meillä käy melkein kaikki ja parhaat olivat jo tiedossa.
 
 
kohde%20040.jpg
kohde%20049.jpg
kohde%20038.jpg
 
kohde%20051.jpg
 
kohde%20053.jpg
kohde%20057.jpgkohde%20066.jpg
Opettelu etenee tuttujen periaatteiden mukaisesti. Eli naksutellaan kun koira katsoo kohdetta, nostetaan kriteeriä ja kuuma kohde poistetaan eli koiralta evätään mahdollisuus saada palkkiota. Toki kohdetta ei voi poistaa alkuvaiheessa, vasta sitten kun koira varmasti osaa asian. Tosin kohden poisto ja takaisin laitto käynnistää toiminnon, siksi nostan kuvista peittoa pois ja laitan takaisin. Kun koira osaa mennä kohteelle, koira opetetaan kylkiasentoon ja koiraa kosketellaan vaikka korvia hieromalla. Kun asia toimii kotona, niin asia yleistetään muualle. Marvin alkaa olla ihan ok treeneissä, mutta heti kun mitään ei tehdä, sähläys alkaa. Idea on tarjota peitolla olo toiminnoksi ja opetella rauhoittumista sitä kautta.
 
Kurssilla oli puhetta siitä, miten toimia, jos koira tarjoaa koko ajan viittätoista osamaansa taitoa. Jirka Vierimaalla on hyvä artikkeli aiheesta: http://www.jirkavierimaa.fi/luettavaa/artikkelit/hyva-harjoitus-vie-huipulle/