Töitä ja hiukan harrastuksiakin

Pitkäkin kesäloma loppuu aikanaan ja palasin torstaina töihin. Torstaina ja perjantaina oli suunnittelupäiviä ja maanantaina turvallisuuskoulutus. Aika sekavalta tuntuu vielä, mutta eiköhän kaikki selkiydy, kun opetus alkaa. Vein aamulla vepekokeen kuitteja Sirpan postilaatikkoon ja hain iltapäivällä Outilta lipun Hakkapeliitta-tapahtumaan. Tulostin myös vepesäännöt, joten hiukan uhrasin harrastuksillekin aikaa. Luin hyväksytyn sääntöversion läpi ja alleviivailin muutamia kohtia. Uudet säännöt nyt aika hyvin mielessä. Luin kommentointiversion viime kesänä kunnolla läpi, mutten ollut kuin selaillut lopullista versiota. Lansujen vepeleiri on viikonloppuna, ja siellä on sääntöluento, joten lisätietoja ja tulkintoja tulee varmasti leirin jälkeen.

Alkeisaksaa

Illalla oli neljäs kertaa agilityn alkeiskurssia. Pidimme kaikkien ryhmien treenit kerralla, eli olin mukana jo rataa tekemässä ja nyt purkamassakin oli paljon porukkaa. Isolla porukalla rata tuli kuntoon hetkessä. Nova oli mukana ja teimme kokonaista rataa. Nova sai kehuja radanlukutaidoistaan ja hallinnasta. Muut esteet muisti, mutta keppejä piti muistutella. Nova oli ihan onnessaan!! Oli paljon helpompi opetella ohjauksia kun pystyi luottamaan, että koira tietää, mitä tekee. Aksa on kivaa! Susanna tyyli on innostava, onneksi kävi ohjaajakurssin ja ryhtyi kouluttamaan.

Hallikaudella kaivataan kovasti rallytokon alkeiskurssia, ja aksaryhmäläinen tarjoutui vetämään kurssia. Katsotaan, miten asia etenee.

Tapahtumasuma

Teemu odotti  Lemmikkien salainen elämä -elokuvaa. Kävimme katsomassa sen lauantaina. Forssassa oli tajuton ihmsismäärä, kun Holjat, Hakkapeliitta ja PicNick on samana viikonloppuna.

13918442_1211358282319940_1697662354_o.j

Pikke oli yökylässä. Viikonlopun sää oli kummallisen kostea ja ilmeisen väsyttävä koira. Käytin kumpanakin päivänä lenkillä, kun hain ja vein Piken. Makasivat ketarat ojollaan loppupäivän.

Sunnuntaina olimme töissä Hakkapelittaa-tapahtumassa. Palveluskoirat huolehtivat siisteydessä ja saavat siitä rahakorvauksen. Olin sairaana, kun hallia tyhjennettiin, Salossa tuomaroimassa Mustialan näyttelyn aikana ja ilmeisesti Helsingissä kun uuteen halliin muutetaan. Onneksi siis pääsin nyt, ja oli itse asiassa kiva päästä ilmaiseksi Hakkapelittaan.

WP_20160807_12_50_06_Pro.jpg

Monen värisiä porkkanoita.

WP_20160807_13_32_06_Pro.jpg

Jousiammuntaa

WP_20160807_13_55_00_Pro.jpg

Kukkaloistoa

WP_20160807_14_20_57_Pro.jpg

Teemun ostos. Teemu hankki myös puumiekan.

WP_20160807_15_20_49_Pro.jpg

Ihania huovutustauluja. Onneksi ei ollut rahaa mukana....WP_20160807_15_23_53_Pro.jpg

WP_20160807_15_25_08_Pro.jpg

WP_20160807_15_39_26_Pro.jpg

WP_20160807_15_39_46_Pro.jpg

Kiitos Jennille seurasta! Ja ilmeisesti emme mokailleet paljoa: "Kiitosta tuli järjestäjältä, homma oli toiminut tänä vuonna paremmin kuin aiempina vuosina.Tehokas porukka:)"

Syksyyn valmistautumista
Maanantaina oli töiden osalta turvallisuuskoulutus. Paljon painavaa asiaa ja myöhemmin osallistun käytännön osuuteen. Kävin kirjastossa lainaamassa S2-opintojen kirjat. Luen ja opiskelen asioita hiljalleen. Sain kerättyä marjoja pakkasen täyteen. Puskissa on vielä lisää, mutta ensin pitää saada pakkasta tyhjemmäksi.
 
Lähetin GR:n lehteen vepejutut, taitoin hiukkasen Kennelkerhon lehteä ja aloitin GR:n joululehteen tulevaa dobo-juttua.  Mitä enemmän saa nyt tehtyä syystalven asioita ennakkoon, sen parempi.
 
Teemulle avattiin S-pankkiin tili, saa sinne sata euroa kuussa. Saa käyttää kuten haluaa, mutta joutuu itse maksamaan omia juttujaan. Katsotaan, miten sujuu. Opettelimme kortin käyttöä ja Teemu on aivan tohkeissaan.
 
Keskiviikkona vepeä, torstaina aksaa
Keskiviikkona oli tuttuun tapaan vepeä ja olimme matalassa rannassa. Marvin teki voittajan veneitä, on tosi ohjattava nykyään ja menee tolppien väliin. Hienoa! Köyden viennissä edelleen hienosäätöä, eli sitä pitää työstää vielä ja varmaan ensi kesänäkin. Uusien sääntöjen pelastusrenkaan haku sujuu ongelmitta, mutta nyt tuntui siltä, että rengasta on oli vaikea käsitellä. Viime viikolla ei tullut sellaista oloa. Jäljellä taitaa olla vielä neljät treenit, vahvistan myös veneestä lähtöjä, empi hiukan.
 
Ryhmään liittyi mukaan uusi jäsen eli kokeissa soven läpäissyt labukka Roki. Taitava koira, jolla nome-tausta.
 
Teemulla alkoi torstaina koulu, onneksi ehdin katsoa aamulla siistit vaatteet päälle ja jopa vein Teemun kouluun. Toivottavasti lukuvuosi menee hyvin. Teemu on tähän saakka ollut koirien kanssa muutaman tunnin ulkona, ovat olleet ihan puhki kun tulen töistä. Jatkossa voi vastassa olla energisempiä koiria...
 
Torstaina oli ilmoittautuminen Turun avoimen yliopiston Suomi toisena kieleen -opintoihin. Sain paikan ja olin ensimmäinen ilmoittautunut. Maksoin jo opiskelumaksunkin, joten nyt odotan, että saan opiskelumateriaalit ja aloitan luku-urakan.
 
Torstaina oli viides kerta aksan alkeisryhmää, ja kausiryhmäläiset kokosivat radan, isot koirat saivat vain treenata ja pienet purkivat radan. Aiheena oli kontaktiesteet, ja harjoittelimme ohjaustekniikoita.
 
Susanna neuvoi kädestä pitäen, miten koiraa ohjataan radalla, ja miten koira ohjataan käsillä oikealle esteelle. Harjoitteluradassa tuli valssi, persjättö ja paljon takaakiertoja. Muutaman haparoivan yrityksen jälkeen onnistuin. Voi sitä onnistumisen riemua!!
 
Nova muisti A-esteen, jota siis opeteltiin nyt uutena asiana. Nova teki ratatreenien jälkeen luopumisharjoituksia Hennan tytön kanssa. Punaisiin vaatteisiin pukeutunut tyttö on parasta, mitä Nova tietää. Sujui ihan hyvin.
 
Treeneissä satoi ja paistoi ja olimme sateenkaareen alla. Kuvaa hyvin fiiliksiä.
 
13924907_10209331835960129_3049313795610
 
Leevi on hankkinut nyt asuntoauton. Vein sillä pojat Pokemon-jahtiin.
WP_20160811_19_55_28_Pro.jpg

______________________________________________________________________________________________

Jonna on perustanut uuden ryhmän:

Forssan koiratreenit -niminen ryhmä odottaa uusia liittyjiä: https://www.facebook.com/groups/180241779060518/

"Kuvaus: Ryhmä Forssan seudun koiraharrastajille. Järkätään yhdessä treenejä eri lajeista ja eri aikoihin, jolloin jokaiselle löytyisi jotakin ja eri aikoihin. Mahdollisuuksien mukaan aloittelijoitakin mukaan, varsinkin jos kynnys on suuri lähteä suoraan kunnon treeniryhmiin."