001.jpg

Roni on nykyään enemmän kissa kuin koira.....

Olin keskiviikkona tuomaroimassa Hämeenlinnassa ja satoi ihan kivasti. Ylituomarilla on sateenvarjo ja olikin juttua siitä, että treeneissä kannattaa käyttää sateenvarjoja välillä. Jos koira pelkää sateenvarjoja tosissaan, niin sateenvarjon voi kotona olohuoneeseen ja totuttaa koira siihen niin.

Torstaina oli viimeinen kerta rallytokoa. Taitavia koiria ja ohjaajia! Tämän enempää osaamista minulla ei ole lajista, ja laitoin palveluskoirille viestiä, että kannattaa hankkia paremmat telineet ja ehdotin jatkokurssille pitäjää. Toivottavasti suostuu. Minun vajavaisilla taidoilla saatiin kuitenkin pää auki.

Perjantai meni Teemun Lapin reissua valmistellessa ja Teemulle iski yöllä kova päänsärky. Yöunet jäivät sen vuoksi vähille ja suht väsyneenä saavuttiin Raaseporiin. Raaseporissa oli siis kaksipäiväinen vepekoe.

002.jpg

Kaikki koirat olivat vaihteeksi kyydissä, autossa on suht vähän tilaan kaikille, etenkin kun ovet ja takaluukku pitää olla auki kokeiden ajan.

Lauantaina oli kova tuuli, ja tulostaso jäi alhaiseksi. Hyviä suorituksia ja muutamalla koiralle nostan hattua, että pääsivät tolppien väliin. Käytännössä tolppien väliin oli mahdollista päästä, jos koira veti venettä ihan koko ajan, pienikin pyörähdys tai väärään suuntaan meno kostautui ja virta vei kaislikkoon.

Vaikka aamulla oli suht nuutunut olo, kummasti väsymys hellitti kokeen aikana.

003.jpg

Yövyimme Tikrun luona aitassa. Koirilla oli käytössä koiratarha.

004.jpg

Marvin ryösti kaikki Tikrun lelut.

005.jpg

Lappiin lähtevä rinkka koekäytössä

007.jpg

Tikru tutkittavana

008.jpg

Öxbergin hiihtomajalla

009.jpg

Parhaat lenkkimaastot ikinä.

010.jpg

Vilvoittelemassa

011.jpg

012.jpg

013.jpg

014.jpg

015.jpg

016.jpg

017.jpg

018.jpg

019.jpg

021.jpg

Kävimme myös Mustion linnan ulkotiloissa

022.jpg

023.jpg

024.jpg

025.jpg

026.jpg

027.jpg

028.jpg

029.jpg

Tätä on koiraharrastus parhaimmillaan: uusia tuttuja, vanhojen tuttujen näkemistä, matkailua, väsymysen häviämistä, ulkoilua, uusia lenkkimaastoja....

Ja sovimme jo, että menen tuomaroimaan tasan vuoden päästä uudestaan. Action Dogs on tosi kiva kerho.