Autosta oli diesel-letku rikki, toki tiesinkin jo, ettei öljyä ollut valunut, kun pinta ei ollut laskeut ja auto ei meinannut käynnistyä. Onneksi korjaus oli nopea ja halpa, ja sain auton jo takaisin.

Suomen tokotaso on edelleen maailman kärkeä:

http://www.kennelliitto.fi/uutiset/suomi-putsasi-poydan-tokon-mm-kisoissa-venajalla

http://www.radiovoima.fi/arkisto/tuplamaailmanmestari-zip-palasi-kotiin-%C3%A4%C3%A4ness%C3%A4-mestarin-em%C3%A4nt%C3%A4-oili-huotari

Nuusku-leiri on tällä viikolla Mustialassa. Leiri oli viime vuonna muualla ja niin kaukana, ettei ollut järkeä lähteä sinne saakka. Vepen inttileirikin taisi osua osittain samaan aikaan. Vielä joulukuussa paikka oli avoin, ja Mustiala varmistui ihan loppu vuodesta. Koe anottiin uudenvuoden aattona. Majoitus hoituu suoraan Mustialan kautta ja koulutusmaksut ovat suhteellisen kalliit ja samaa lajia pitää treenata kaksi päivää. Itselläni ei ollut järkeä maksaa mistään lajista viittäkymmentä euroa ja tykkään leirillä nimenomaan lajisurffailusta. Lisäksi ennakoin, että Inkoon reissun jälkeen haluan lepopäivän. Nyt auto-ongelmakin osui samaan saumaan. Niinpä varsinainen leiri jäi tänä(kin) vuonna väliin ja olin paikalla vain keskiviikkona tuomaroimassa. Kuvien perustella ovat pitäneet valtavan kivoja tokotreenejä.

Maanantain ja tiistain treenit oli pidetty tavalliseen tapaan ns. saunarannassa. Ranta on suhteellisen matala, laituri vie osan uimatilasta ja vedessä on lahonneita puita. Treenit sujuvat siinä jotenkuten, mutta koetta ei voi siinä pitää, sillä turvallisuutta ei voi taata ja esimerkiksi voittajan kahden veneen liikettä ei mahdu tekemään.

Monica oli raivannut vastarannalta ison pinon kiviä pois, jotta koe voidaan pitää siellä. Kaikkia ei saanut millään pois ja rannalla jouduimme varomaan harvinaisia vadelmapuskia. Koe pidettään samassa paikassa kolme vuotta sitten, ja silloin metsäkone jylläsi takana ja frisbeegolfarit heittelevät frisbiitä autojen kylkiin.

Tuuli oli melkoinen, ja koepaikalla oli aaltoja ihan kunnolla. Osa koirista ei lähtenyt rannasta tai ylempien luokkien koirat ajelehtivat virran mukana eli ohituksia tuli enemmän ja vähemmän.

Risto on hankkinut kivat Buster-veneet. Vahvat, kahvojen paikat saa valita itse ja veneillä on helppo soutaa tuulessakin. Olivat maksaneet tonnin kappale, kun samalla oli tilattu monta venettä. Suosittelen kyllä noita Buster-veneitä!! Tosin nyt säälin veneitä kivien vuoksi, koitin tehdä parhaani, etten aja niitä kivikoille, mutta kokeissa ei kaikkeen voi vaikuttaa. Omaa venettä en kyllä antaisi Mustiala-käyttöön. Ensi vuonna Nuuskujen leiri on Ähtärissä.

13529044_10154550579762697_4549666602085

Kaksi koiraa kuitenkin valioitui: kuvassa menossa perinteinen valiouinti. Ihan hirmuiset onnittelut Birgitalle ja Sagalle!! Samoin toki Jaanalle ja Karalle!!! Kuvaa ei ole otettu koerannasta, vaan suojaisemmasta paikasta, aallokko ei siis näy kuvista. Kuva: Eeva Toivonen.

Oli kiva nähdä tuttuja!!

Kelin vuoksi koe venyi, joten lopettelimme neljän maissa ja söin vielä Mustialassa. Ehdin olla kotona kymmenen minuuttia, heittää koirahäkit takaisin autoon, kärryn auton perään ja ottaa Marvinin mukaan. Olin minuuttia vaille kuusi omissa treeneissä.

nimet%C3%B6n.jpg

Marvin teki köyden etsimistreeniä. Meillä ei ole samanlaista aallokkoa, mitä Mustialassa oli, mutta köysi piilotettiin mahdollisimman hyvin. Kokeissa kaikki koirat eivät löytäneet köyttä, Marvin etsii kyllä hyvin, mutta vahvistan sitä nyt kunnolla.

Torstaina oli Vavin iltakoe.

Lähdin Saloon hyvissä ajoin, sillä ajattelin kävellä Marvinin kanssa Torronsuolla lenkin. En viitsinyt edes pysähtyä, sillä satoi enemmän ja vähemmän. Saloa kohden ajaessa sade loppui, ja kävimme keskustakävelyllä ja ennen Vuohensaareen menoa Marvin pääsi mereen uimaan. Aallokko oli melkoinen.

Kokeen aikana ei satanu ja meri oli miltei tyyni siltä osin saarta, kuin koe pidettiin.

Tulostaso oli hyvä (tai oikeastaan loistava jos unohdetaan AVO). Järjestelyt sujuivat niin hyvin, että olin lähellä Someron rajaa jo ennen puoli yhdeksää. Jokioisilla alkoi taas sataa.

Ennen seuraavaa koetta onkin kaksi viikonloppua vapaata. Tosin kokeissa on kivaa, ja tulee ulkoiltua ja liikuttu, mutta nyt teen mieluusti muuta.

WP_20160707_16_59_14_Pro.jpg

WP_20160707_16_59_21_Pro.jpg

WP_20160707_17_03_13_Pro.jpg

Pussikoirien jäsentiedote tuli. Minnan ja Annakaisan peruskoulutus- ja tokoryhmä jatkuvat. Olisi tosi kiva mennä, mutta harkitsen vielä, kun perjantaisin valmistaudun yleensä viikonlopun reissuihin. Pussikoirilla oli kaikkea muutakin kivaa tarjolla, satsaavat tosissaan nuoriin harrastajiin. Keräävät tokon piirinmestaruuksiin nyt joukkuetta.