Vuokrasimme neljän hengen kimpassa palveluskoirien hallin.

Aluksi luodaan koiralle hyvä mielikuva paikasta syöttämisellä.

http://youtu.be/bSmst-Pibug

Rallytokovemputuksia

halli%20027.jpg

halli%20029.jpg

halli%20030.jpg

halli%20031.jpg

halli%20033.jpg

Nimet%C3%B6n3.jpg

halli%20035.jpg

Olen pudonnut joskus hevosen selästä ja vasen käsi operoitiin silloin. En tietenkään jumpannut kättä kuntoon, mitä nyt vasemmalla kädellä tekisi. Noh, palkkaisi koiraa!! Anne laittoi haasteeksi vasemman käden käyttöön oton, ja saatoin laittaa kuvatodisteen sen käytöstä.

Rajamäen Jaana kehui edistymistä.

Nimet%C3%B6n.jpg

 

11026034_10153055758754303_3448210969651

Roni rauhoittuu

halli%20055.jpg

Ronista tulee varmasti hyvä agilitykoira. Vauhdikas ja innokas. Esteet pitää vaan ensin opettaa ja Lauran täytyy saada Roni hallintaan.

http://youtu.be/7itYgq4dNdM

 

Villakoirien kasvattaja kisaa ja kouluttaa agissa. Katsoi Lauran ja Ronin videon, ja antoi paljon hyviä vinkkejä. Vaikka en paljoa lajista tiedäkään, niin olin samoilla linjoilla siinä, että ensin pitää opetella perusteet ja vasta sitten treenata vaikeampia juttuja. Roni ei hakeudu yhtään esteille, katsoo vain ohjaajan käsiä. Johanna siis neuvoi tekemään ilman hyppyä siivekkeiden välistä menoa, palkka aina estesarjan päähän ja opettelemaan koiran 2-2-tekniikan kontakteissa.

Sinällään ei tapahdu mitään vahinkoa, vaikka Laura käyttäisikin Ronin juoksentelemassa hallilla, mutta jos haluaa oppia ja kehittyä, täytyy opetella koirankoulutustekniikkaa. Nyt toki hallaa teki minun hallilla olo, enkä halunnut pilata vaivoin saatua luoksetuloa ajamalla koiraa pois. Tosiasia kuitenkin on, että Roni meni samalla lailla kuvaajan luo eikä osaa asioita. Ongelma on ollut niilläkin kerroilla, kun en ole ollut paikalla. Toivottavasti Lauralla on intoa oppia ja kehittyä! Vaikka keskittyisi nyt paranemiseen ja kouluun, niin ideat voi laittaa hautumaan ja mietintämyssyyn.

http://youtu.be/XYfI9vuL8Zk

Kontakti pysyy hyvin, perusasento on hyvä, etuosa on seuraamisessa hyvässä paikassa. Virhe jossain kohdin poikittain meno.

Roni seuraamispätkä ja perusasennot. Ihan ok, huononivat kyllä kun oltiin eri hallissa ja eri ihmisten kanssa. Omassa tokoryhmässä menee paremmin. Remmi oli turha, haittasi jopa suoritusta. Suorituksessa on virhe, mutta saan Ronin korjaamaan.

http://youtu.be/cRCZdFy4C2g

Roni ja puomille menon opettelua. Tosin tuo ei ole paras tapa, vaikka käytin muuten naksua, tuossa houlutellaan.

http://youtu.be/k3LJQd3Fj9U

Nova oli toista kertaa käymässä hoivakodissa ystäväkoirana. Ottaa työtehtävän tosissaan ja on innolla lähdössä hoivakotiin. Sai olla vapaana ja käydä tervehtimässä ketä halusi.

Olin illalla kolmatta kertaa Kultahännän rallytokossa. Jatkoimme peräpään käyttöharjoituksia ja nyt Marvin osaa siirtää takajalat kumpaankin suuntaan. Lisäksi teimme istumisia ja sitten eri käännöskylttejä ja istumiskylttejä. Istumiskylteistä nimenomaan niitä kolmeen laskemisjuttuja. Marvin oli taas kontaktissa ja saimme kehuja siitä, miten hyvä yhteistyömme on!

Teimme pieniä ratoja, ja lähdin kaikille radoilla varmana siitä, että muistan kyltit ja koira osaa ne. Kun tiedän itse tarkasti, miten toimia, radatkin menivät hyvin. Kurssi ja laji ovat kyllä huippukivoja. Kehittävät ainakin yhteistyötä ja kummankin motoriikkaa. Marvinin ongelma ovat ne hetket, kun ei tehdä mitään. Asiasta oli puhetta Miklaus-päivillä, eli äiti-Nancy saattaa hipsiä jahdeista omille teilleen jos ei tehdä mitään. Ei siis karkaa, mutta ei jatka olla tyhjänpäiten.

Keskustelua Miklauspalstalta:

Nimet%C3%B6n2.jpg