Motivoiduin taas treenaamaan, sillä aion hakea koepaikkaa elokuun lopussa. Olisi kiva saada VOI-luokasta tulos, ykköstä en siis havittele. Tosin sen saaminen on luovutuksista kiinni. Luokkasiirron jälkeen olemme puuhastelleet vedessä kaikkea mahdollista, mutta josko nyt keskittyisin koeliikkeisiin.

Tein maanantaina köyden vientiä veneeseen, ja Marvin toimii hyvin, mutta saattaa pudottaa liian aikaisin. Nostaa kyllä, mutta liike voi kuitenkin mennä nollille, jos vastaanottaja on ehtinyt laskea käden ennen pudotusta. Lisäksi tein kaikkea erilaista, eli vene ajetaan kauas rannasta, hyppää veteen ja Marvin jää veneeseen. Kutsun pelastamaan ja saa viedä rantaan. Hyvää malttitreeniä hektiselle koiralle.

Voittajan vene on onnistunut nyt joka kerta, eli sen pitäisi olla kunnossa. Samoin osaa veneeltä veneelle viennin. Uhrin on osannut jo yksivuotiaana ja kerta laakista. Luovutuksista siis hinkkaan taas kerran….

Stressaan asioita ihan tajuttomasti. Itse asiassa minulla on fyysisiä oireita: hartiat ihan jumissa ja mahakipuja.  Työasioiden vuoksi stressitaso on korkealla ja reagoin asioihin siksi liian voimakkaasti. Ja oikeasti töihin väsymisestä on kyse isommasta tai ainakin muusta asiasta.

Viikonloppu kuluu VaVin kokeissa tuomarina, eli soutamista riittää. Soutaminen avaa mukavasti jumissa olevia lihaksia. Teemukin tulee mukaan, sillä leirintäalueella voi touhuta monenmoista ja mökissä voi lueskella.

Ensi viikolla tapaan Kaisun toista kertaa, odotan jo tapaamista kovasti. Olen käyttänyt päivittäin balance belt-liinaa. Rauhoittaa ja tasapainottaa selvästi.

002.jpg

Sain Ronille paikan Tiina Kuuston tokokoulutuksiin. Kuin ihmeen kaupalla pääsen kaikkiin koulutuksiin. Ensimmäisen kerta on tosiaan lauantaina 8.8. Tiinan tyyli sopii taatusti Ronille.

Kouluttaja Tiinan esittely:
Harrastan koirieni kanssa tokoa, pk-hakua, agilityä ja paimennusta. Tällä hetkellä kilpailen tottelevaisuudessa 5-vuotiaan bordercollieni kanssa. Jaimella on viime vuodelta SM12-sijoitus ja V-S piirm2 sijat vuosilta -13 ja -14. Agilityssä olen kilpaillut kansainvälisellä tasolla.
Koulutan koiriani niin koulutuskentillä, kuin arjessakin operantein metodein sekä positiivisen vahvistamisen kautta. Minulle tokossa tärkeintä on ohjaajan ja koiran yhteistyö, sekä yhteisestä tekemisestä välittyvä ilme. Toko on hyvin pikkutarkka laji ja tekniikkaa on treenattava paljon, mutta ohjaajan ja koiran asenne tuo tekemiseen näyttävyyden. Kouluttajana pyrin luomaan positiivisen ympäristön oppimiselle ja opettamaan ihmiset näkemään virheiden lisäksi onnistumiset. Jokaisen koirakon tavoitteet asetetaan koiran fyysisten ja psyykkisten edellytysten mukaan.
Motto: Create connection and enjoy it.

Tiia perusti Facebook-ryhmän ja laadin sinne esittelyn:

Roni on 1,5-vuotias villakoirapoika. Olemme aivan aloittelijoita tokon saralla, eli kummallakin on kaikki uutta. Kävimme talvella kahdeksan kerran alkeiskurssin, jonka aikana kävimme uuden alon liikkeitä. Roni on hyvin kontaktissa ja oppii nopeasti. Haasteena on arkuus tietyissä tilanteissa -> kyseessä lienee jonkin asteinen ahtaan paikan kammo. Roni tuli meille ns. yli-ikäisenä ja kaksi ensimmäistä viikkoa meni niin, että istui ja tuijotti, mitä teen. Tässä ja varmaan muustakin syystäkin arjessa ohjautuu vartalon liikkeillä/käsimerkeillä, olen nyt koittanut opettaa suullisia käskyjä. Suvussa on toko-potentiaalia, sillä Jessican koiralla on sama isä. Ensimmäisellä kerralla voisin tehdä seuraamisia ja esineen suuhun ottamista. Sitä ei ole tehty kuin pari kertaa. Lisäksi minua pitää vahtia, että muistan käyttää suullisia käskyjä! Nähdään :)

Eli vaikka olen väsynyt, stressaantunut ja vaikka mitä, nautin vepeporukasta ja treeneistä ihan tajuttomasti ja ensi viikolla on kaikkea kivaa tiedossa.

001.jpg

En ole käyttänyt kortteja moneen vuoteen, nyt käytin. Kertonee aika hyvin kokonaistilanteesta. Eli pöytään osui kolme muutoskorttia, onneksi lähitulevaisuudessa näkyy voimaa ja vakaata asioiden punnintaa. Lopputulos on kylläkin narri! Tarkoittanee, että olen käynyt nyt yhden elämänvaiheen läpi ja nyt on menossa muutoksia. Selviän kuitenkin ruljanssista jollain lailla.

003.jpg

Teemu nauttii lopuista lomapäivistä smurffeja katsellen, legoja rakennellen ja taskareita lukien. Kävin dvd:t läpi ja vein tänään Pikku-Tassut Sonjalle aksatreeneihin.

006.jpg

Onnelliset pupuset

005.jpg

004.jpg