Golden Ring on uusinut kasvattajakilpailujen pistelaskua. Uudessa mallissa palkitaan erikseen näyttelytulosten, nome-tulosten ja monipuolisuuden mukaan. Erityisen hienoa on, että myös aktivisuus hankkia Pevisa-tuloksia huomioidaan.

Nf-yhdistyksellä on vuosikokous maaliskuussa ja sillon valitaan uudet edustajat hallitukseen. Palstalla on ollut paljon juttua tiedotuksen puutteesta ja avoimesta terveystietokannasta. Nyt viisi ehdokasta on kertonut ajavansa näitä asioita sekä parantavansa toimikuntien tekemisiä. Esittelyt ja tavoittee löytyvät täältä. Lienee ensimmäinen kerta, kun hallitukseen haluavat kertovat tavoitteensa ja esittelevät itsensä. Toivottavasti uudistusmieliset pääsevät hallitukseen ja/tai käytänne jäisi pysyväksi.

Keskiviikkona oli kolmas kerta Ronin alkeistokokurssia. Menimme uutena asiana käännöksiä. Demo-koiralla oli kyllä tiukat käännökset! Roni tajusi asian nopeasti, ja olikin juttua, että jos seuraaminen on tarpeeksi hyvää käännökset tulevat automaattisesti hyviksi. Aion tosin harjoittaa takapään käyttöä laatikoilla ja muilla kiertämisillä. Video havainnollistaa asian hyvin. Lisäksi jatkoimme maahan menoa ja paikalla pysymistä. Toisena uutena asiana oli suoraan seisomasta/liikkeestä maahan menoa. Roni menee etutassut edellä maahan, joten osasi asian saman tien. Lopuksi teimme vauhti luoksetuloja. Paljon asiaa ja nopeasti olemme edenneet. Tykkään Anniinan tarkkuudesta kun käy koirakoita läpi. Hyväksyy ja tietää muitakin koulutustapoja, joita itse käyttää.

http://youtu.be/JCLWOu9TwxY

Teemu on menossa partion kanssa Lappiin kesällä, ja vaeltavat aikamoisia päivämatkoja. On sitoutunut kohottamaan kuntoa sitä ennen. Viime viikolla olimme perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina pulkkailemassa. Mäen ylöskapuminen käy kyllä työstä! Maanantaina uimista, tiistaina koulussa hiihtoa, keskiviikkona partiossa pulkkailua ja torstaina kävivät Juhon kanssa luistelemassa. Roni pääsikin Lauran ja Lauran äidin kanssa remmilenkillle luistelua ennen. Teki kyllä hirmuisen spurtin ja päästettiin pihatiellä vapaaksi. Juoksi suoraan luokseni ja hyppäsi syliin.

Loimaalla on rallytoko-kilpailu 14.3.2015. Menen sinne kuitenkin töihin, joten kisaan samalla vaivalla. Kylttejä pitäisi opetella tosi mielellä sitä ennen.... Marvin siis osallistuu, tarvitsemme pisteitä eri lajeista Monipuolisin kasvattaja -kisaan.

Sunnuntaina oli rallytokoa, ja otin tällä kertaa mukaan sekä Marvinin että Ronin. Ronille kokemus oli hyvä, sillä hevoset oudoksuttivat, samoin talli- ja maneesiympäristönä. Alan hahmottaa jo kylttejä, mutta pakko opetella kaikki alon kyltit ennen koetta. Roni oli mukavasti kontaktissa, ainoa kyltti jota ei osaa, on paikalla istuminen kun ohjaaja kiertää koiran. Käytän etupalkkaa, niin onnistuu.

Tein radat Marvinin kanssa ilman palkkaa, vauhtia on välillä enemmän kuin laki sallii ja hihna kiristyi muutamassa kohdassa. Uskon kuitenkin, että saamme tuloksen, jos jaksan treenailla ja en mokaa itse.

Aloitin lisäksi viiden kerran rallytokokurssin Kultahännässä. Tykkäsin kovasti! Ensimmäisellä kerralla treenasimme alustan käyttöä eli siihen menoa ja pysymistä. Kotitehtäväksi tuli opettaa koira liikkumaan niin, että etutassut pysyvät alustalla. Vahvistaa takapään käyttöä. Sama idea kuin ylempänä olevalla videolla. Teimme sivulle tuloja sekä vasemmalle että oikealle. Lisäksi otimme erilaisia maahanmenoja. Itse vahvistin vielä katsekontaktia seuraamisessa. Marvin on tosi hyvin kontaktissa kuin asiat pilkotaan tarpeeksi pieneksi. Paikalla oli viisi koiraa ja olimme aika pienessä tilassa, tajuttoman hyvää häiriötreeniä siis.

http://youtu.be/TqG8kVC8Dng

Jakso vaihtui, ja nelosjaksossa minulla on opetusta vain 12 tuntia/viikko. Koko helmikuussa minulla on enää neljä työpäivää. Novalle on tiedossa ystäväkoirakeikka ja aloitamme vakikäynnitkin ensi viikolla,

kirjasto.jpg

http://youtu.be/3KBxq8u1xVA

Liittyy hiukkasen aiheeseen: http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/262394-milli-koira-parantaa-autismiluokan-opiskelutuloksia