Olimme maanantaina ensimmäistä kertaa hallissa. Marvin meni ihan tajuttomille kierroksille, mutta rauhoittui kuitenkin. Menimme ylös katselemaan muita ja otimme omalla vuorollamme seuraamisia. Sujui hyvin, mutta käsi pitäisi olla enemmän kiinni minussa niin koira ei mene niin helposti vinoon. Novan kanssa otin seuraamista, sivulla oloa ja paikalla oloja. Laura teki pitkiä seuruupätkiä. Nova oli hallissa kuin kotonaan. Paikalla oli tosi paljon koiria. Valtavan koiramäärän vuoksi koulutusaikoja jaoteltiin eli ensi maanantaina menemme vasta myöhempään koulutukseen.

Ilmoitin jo, etten ole käytettävissä Kennelkerhon hallituksen varajäsenenä, mutta teen kyllä lehden ja päivitän kotisivuja. Teen kaikki nuo asiassa vähemmässä ajassa kuin yksi kokous vie matkoineen. Meiltä kuitenkin  menee jo ajomatkoihin aikaa. Harmittaa valtavasti, etten ehdi ja jaksa tehdä koirien kanssa nyt mitään useimpina päivinä. Viideltä on pimeä ja työjuttuihin menee aikaa ja energiaa. Pidän työstäni ja työyhteisöstä, mutta jaksaminen ei riitä marraskuun harmauteen.

Tein kuitenkin lauantaina jäljen ja ajoimme sen sunnuntaina. Sain sorkan palkaksi ja jälki oli merkitty tosi hyvin. Pimeä tosin yllätti, joten merkkauksista ei ollut paljoa apua. Hakua ei ollut, sillä treenaajia olisi ollut vain kaksi.

Olin keskiviikkona elämäni ensimmäisessä verkkokokouksessa. Hämmentävä, mutta kiva kokemus. Laadimme atto-aineiden materiaaleja www.verkkonen.fi palveluun. Ideana on löytää ammattiaineisiin sopivia integrointi-ideoita ja laatia yhteisiä materiaaleja monen oppilaitoksen tarpeisiin.

Olen miettinyt, josko ottaisin vielä nöffin. Luin kuitenkin Lemmikkipalstoilta ketjuja, joissa kirjoittaja kertoi kyselleensä väärin sanamuodoin rodun terveydestä. Tulos oli ollut karsea. Nöffiä ei siis enää tule, en enää jaksaisi vastaavaa showta. Löysin kuitenkin mielenkiintoisen sivuston http://koirarodut.suntuubi.com/

Minun tekisi kovasti mieli ottaa Liinun pentu, Liinu sopi niin hyvin minun ohjattavakseni. Ei häslää, mutta tekee töitä suoraviivaisesti. Lisäksi Remeksen Ninalle on tulossa Kurun lapsenlapsia, höysteenä siis Muistokas-linja ja superkäyttölabbiksia. Meillä on kuitenkin kaksi nuorta urosta, Marvin vaatii paljon tekemistä ja kouluttamista. Nova ei sinällään vaadi mitään, mutta Novalle saisi helpolla tokossa alokasluokan läpi ja jos noudot sujuvat, voittajassakaan ei ole mitään liian vaativaa. Tosin Laura treenaa Novan kanssa tokoa, mutta yhtä kaikki, kolme koiraa on lauma ja toimii ihan eri tavalla kuin kaksi.