Englannin reissun jäljiltä ja koirien treeniloman jälkeen oma elämä on ollut hektistä. Olin Lopella tuomaroimassa viikonlopun, Roni oli mukana sosiaalistumassa toisena päivänä. Pitää koko ajan kontaktia yllä ja suhtautuu rohkeasti kaikkeen. Lean kanssa olikin juttua, että Marvinin rinnalla pikkuvilla on niin helppo, että tuntuu kuin ei olisi ollenkaan koiraa.

Nuuskuleiri alkoi maanantaina. Osallistuimme maanantaina mejään, ja kyseessä oli aivan luksuskoulutus. Kaksi koiraa yhdellä kouluttajalla. Kouluttaja oli todella pätevä ja mukava. Jälki oli AVO-jäljen muotoinen, mutta vain kolmesataa metriä. Marvin meni hyvin jäljen, pysähtyi makuilla riittäväksi ajaksi ja teki kulmat hyvin. Vauhtia oli välillä liikaa, ja kouluttaja menikin viimeisen suoran uudestaan ja haimme sopivaa tahtia. Pysyy hyvin jäljellä, mutta jäljestystyyli on aaltoileva ja risteilevä, joten hukkiin on etenkin kovassa vauhdissa suurempi todennäköisyys.

leiri%20003-normal.jpg

Jäljelle menon odottelua. Marvin on rauhallinen, mutta vaatii ohjaajalta rauhoittelua. Ihannetilanteessa ei siis vielä olla.

leiri%20012-normal.jpg

Jälki alkaa tästä.

leiri%20014-normal.jpg

Jäljelle voimakkaasti jarrutellen.

leiri%20020-normal.jpg

Kouluttaja on tarkkana ohjeistamassa.

leiri%20026-normal.jpg

Viimeinen suora mentiin uudestaan, ja kouluttaja näyttää jarruttelutekniikkaa.

leiri%20030-normal.jpg

Sorkalla.

Olin uudestaan mejäkoulutuksessa keskiviikkona. Mejässä koulutus on todella luksuskoulutusta, sillä koulutettavia oli kaksi ja kumpikin sai valita koulutuskaartista sopivan kouluttajan. Meillä oli ennakkoon sovittu, että teemme kokeenomaisen jäljen ja virallinen tuomari arvioi kuten kokeessa. Marvin jäljesti suoraan eikä siksannut, vauhti oli sopiva ja pysyi jäljellä, kulmat ja makauset ok. Nuolee sorkkaa, mutta ei ota sitä suuhunsa. Saimme kuivasorkan, jotta voi naksutella sorkkaa kotosalla. Marvinilla on täysin mahdollista saada ykköstulos mejästä. Koitan saada syksylle koepaikan. Keskiviikko ilta rauhoitettiin täysin, eli Marvin lepäili ja oli rauhallisessa paikassa, jotta opitettu asia kiinnittyisi muistiin.

Maanantai iltäpäivällä olimme rakennusetsinnöissä ja homma oli tosi kivaa. Marvin haki kolme maalimiestä tallista, kaksi oli karsinoissa, yksi hiukan raollaan olevan oven takana. Viimeisen kohdalla alkoi sählätä, mutta sai hajun kun ovea avattiin uudestaan. Hippu-puolisisko oli aivan loistava tässä(kin) hommassa.

ilmaisu-normal.jpg

Ilmaisutreeniä ennen rakennukseen menoa. Ilmaisut olivat hyviä ja etäisyys riittävä maalimieheen.

leiri%20038-normal.jpg

 

leiri%20041-normal.jpg

Osallistuin rakennusetsintään uudestaan tiistaina. Marvin hoisi homman taitavasti ja tyylikkäästi. Paukkasi ovia auki ja teki kunnon ilmaisut. Motivaatiossa ei ole ainakaan ongelmia! Haluan ehdottomasti tehdä tätä lisää. Kokeneemmat koirat tekivät taajamaetsintää, joka on vaativaa työtä, mutta Hippu oli siinäkin todella hyvä. Hippu oli paras leirillä näkeväni koira, jos olisin nyt ottamassa pentua, ottaisin Hipun lähisukulaisen... onneksi sellainen on jo kotona!

 

leiri%20043-normal.jpgleiri%20042-normal.jpg

 

 

Olin maanantaina myös omissa vepetreeneissä ja teimme lyhyellä matkan avo-viennin, niin että sai veneestä ruokapalkan ja veneestä heitettiin pallo rataan. Hyvin palkattu ja Marvin toimi täydellisesti. Muuta ei tehty, sillä takana oli jo kahdet muut treenit siltä päivältä.

leiri%20073-normal.jpg

Marvin odottelee vientiä. Matka on tosiaan lyhyt, sillä takana raskas leiripäivä ja ainoa tavoite, että koira saa palkan viennistä kokeen palkattomuuden jäljiltä.

leiri%20078-normal.jpg

Minna osaa ottaa esineen hyvin vastaan.

leiri%20079-normal.jpg

Marvin saa veneestä ruokapalkan, niin pysyy veneellä riittävän pitkään ja nostaa päätään veneelle.

leiri%20080-normal.jpg

Ja paluumatkaa vahvistetaan niin, että Minna heittää pallon palkaksi veneestä. Saa palkan veneestä, mutta palkka suuntautuu rantaan.

Olin leirillä vesipelastuksessa ja Marvin opetteli liikkuvan veneen pysäyttämistä. Lähti ensin maalta hakemaan, ja teki kolme toistoa. Toisella kierroksella liike tehtiin miltei koemaisesti ja liikkuvan veneen pysäytys onnistui. Uskon, että muutaman treenikierroksen jälkeen liike on koevalmis.

Torstai oli täysi lepopäivä ja menimme perjantaina aamun vesipelastusryhmään. Marvin teki voittajan veneet ihan ok ja sen lisäksi teimme pohjia voittajan poikittaiseen vientiin. Marvin ampaisi veneestä, kiiti toiselle veneelle ja sai sieltä pallon palkaksi. Annoin uida vähän aikaa, jottei suuntaan rantaan. Ei kyllä yrittänytkään suunnata.