Ke 27.5.2015 Mellillä

Taustaa: Viime kesänä treeniryhmiä oli yksi, tänä kesänä kaksi. Valtaosa ”vanhoista” jäi maanantairyhmään ja siirryin itse vastuuhenkilöksi keskiviikolle. Keskiviikko jäi ainakin alkukesän osalta vajaaksi, lonkkaleikkauksen ja peruuntuneen muuton vuoksi. Keskiviikkoryhmän ensimmäisissä treeneissä oli vain neljä koiraa. Otimme käyttöön vain yhden veneen. Tästä huolimatta treenit sujuivat joutuisasti ja tehokkaasti. Kaikki tiesivät, mitä tekevät ja kaikilla on osaamista lajista. Treenien vetovastuu oli tällä kertaa kirjaimellinen eli kärryjen veto paikalle.

Marvin, kultainennoutaja. Kisaa AVOssa, kaksi ykköstä. Ongelma viennin luovutusvaiheessa, eli pudottaa helposti. Tätä on jankattu viime vuonna, ja kun veneellä pysymistä on vahvistettu niin paljon, takaisin paluu on vielä vaiheessa. Dummy on ongelmaton, ei pudota. Jos poiju putoaa, tarjoaa sitä oma-aloitteisesti uudestaan. Suurin ongelma on pelastusliivit. Teimme vientejä kaikilla AVOn esineillä. Kaikki olivat suurempia kuin koekelpoiset esineet.

Olen palkannut pallolla, mutta olin taas kerran ottanut vahingossa uppoavan pallon mukaan. Pallo siis annettiin koiralle veneestä ja ui se suussa rantaan. Vahvistaa veneelle menoa ja siellä pysymistä, mutta ei takaisin paluuta.

Sain lainaksi kaksi tennispalloa. Toinen laitettiin veneeseen ja toinen jäi itselle. Koira vei ensin liivit ja pallo heitettiin veneestä, ja lähetin heti perään viemään dummyn ja siitä palkkasin heittämällä pallon rannalta. Näin sain vahvistettua myös paluuta. Lopputulos oli hyvä, mutta huomasin myös, että liike ei ole vielä valmis.

Teimme myös oman veneen pelastamista. Siinä ei ole koskaan ollut ongelmia. Totesimme, että etsii köyttä todella aktiivisesti, ei taatusti jätä venettä veteen.