Olimme perjantaina laavulla saakka metsässä eli koirat saivat juosta hullun lailla metsässä ja niityllä. Onneksi kumpikin tule luokse kutsuttaessa ja Väinö ei jätä minua hetkeksikään silmistään.

Lauantaina,  sunnuntaina,  maanantaina ja tiistaina olimme irrottelemassa pelloilla ja Marvin kieri peuran kasoissa sen verran paljon, että muuttui kokonaan kellertävän ruskeaksi. Marvin tulee silloin tällöin hakemaan palkkaa, vaikken kutsukaan luokse. 
Sain possua ja peuraa ja koirat ovatkin herkutelleet lihoilla ja luilla. Lisäksi teimme verijälkeä niin että jäljen lopussa oli sorkka. Jälki meni vähän sohlaten, eli ainakin Marvin haistoi sorkan eikä malttanut keskittyä itse jälkeen.
Olemme treenanneet perusasentoa, maahanmenoa ja hiukan seuraamistakin. Seuraaminen on kyllä enemmän hyppy-pomppu-loikka-kävelyä kuin varsinaista seuraamista, mutta ainakin kontakti pysyy. Lisäksi treenasimme eteen menoa kolmella keltaisella kupilla. Marvin malttaa jo istua peppu maassa reilun minuutin verran eli paikalla olo on kehittynyt himpun verran.
Teemu on leikkinyt koirien kanssa pihalla päivittäin pitkiä aikoja. Kaiken tämän jälkeen Marvin nukkuu illat tyytyväisenä sohvalla ja menee yhdeksän maissa yöunille ja oikein odottaa, että muutkin alkaisivat nukkua.
Marvinin eskari alkaa ensi viikon keskiviikkona eli 26.10. ja lisäksi menemme kuuden kerran toko-kurssille marraskuun puolivälin tienoilla. . Lisäksi uusimassa Canis-lehdessä oli juttua metsälenkkien piristämisestä ja koirien hallinnassa pitämisestä. Asfalttijälkikin kiinnostaa.

Koirat menevät kolmeksi päiväksi Karangon koirahoitolaan.

____________________________________________________________________________________________________________________________

Koirien suhteen hoitola-aika meni hyvin, mutta Teemu itki koko tiistain illan ikävää. Ikävä iski myös Tallinnassa ja kaikki iltatarinat liittyivät siihen, että koirat uivat lahden yli ja tulevat hotelliin.
Jade tuli kylään lauantaina ja sai kalkkunaa. Marvin ja Jade viettivät kuusi tuntia kahdestaan ulkona, ja jos kävin ulkona, Jade kulki perässäni, haukkui ja lopsutti hampaillaan ilmaa. Rauhoittui kun hain pakkasesta broileria ja annan matkaevääksi ja kotiin.