20140112_190537.jpg

Vasa lavalla, emä oli ammuttu jo aikaisemmin ja vasa ammuttiin, koska sitä ei haluttu jättää selviämään lopputalvesta yksinään.

 

Vein Teemun kaverilleen kylään ja oli juttua, että kaverin isä on parhaillaan kyttäämässä peuraa. Jäin juttelemaan pesuhuoneen mahdollisesti remontista ja sen aikataulusta. Tänä ainakin tulikin soitto, että peura ammuttu ja tarvitaan etsijöitä ja taskulamppuja. Koirat olivat autossa, samoin jälkivaljaat ja liina.

Marvin pääsi jäljelle 20 minuutin sisällä, ja ampumapaikka oli selville ja toki paikan näki ihmissilminkin. Marvin lähti heti jäljelle ja alkuun verta näkyi tasaisin väliajoin, samoin suolenpätkiä sun muuta näkyi, muutama makuukin löytyi. Marvin pysähtyi kaikille makuille, näin ne lunta vasten taskulampulla. Saavuimme kaatuneista puista muodostuneeseen ryteikköön ja peura ampaisi juoksuun, Marvin olisi lähtenyt perään. En olisi itse pärjännyt vauhdissa, ja tuntui uskomattomalta, että kyse olisi samasta peurasta, sillä matkalla oli sen verran paljon mahan sisältöä. Itse pelkäsin, että lähti tuoreille jäljille, näinhän kävi Ypäjällä mejäkokeessa. Oikeasti toinen peura ei kuulemma tule ammutun tai haavoittuneen viereen.

Nova pääsi jäljille, ja eteni samaa reittiä ja jäi pyörimään samaan ryteikköön, itsekin haistoin eläimen hajun. Marvin pääsi uudestaan hakemaan peuraa, ja ajoi jälkiä pitkän verettömän matkan. Ylitimme kaksi ojaa ja metsätien. Nova seurasi samoja jälkiä perässä, oli siis vapaana. Jossain vaiheessa löysin yhden makuun, Marvin pysähtyi siihen kunnolla. Siitä etenimme suoraan peuran luo, oli siis jo kuollut. Aika matkan eteni puolikuolleena, kuulemma pysyy elossa kunnes paineet romahtavat.

peura.jpg

 

20140112_190544-normal.jpg

Nova oli ihan hulluna saaliiseen, Marvinkin oli toki onnessaan, mutta Nova aterioi suolilla ja muilla herkuilla. Pikke pääsi jälkijunassa jäljestystyöhön, olisi varmasti myös pärjännyt, mutta tuli paikalle puoli tuntia Marvinia myöhemmin. Marvin ja Nova makailivat koko illan vierekkän, yhteinen metsästys lähensi ja loi laumahenkeä. Yleensä Nova ei kestä "tyhmiä rakkeja" laisinkaan.

Jos vain on tarvetta, niin Marvin on käytössä jatkossakin hirvieläinten etsintään. Novassakin tuntuu olevan ainesta, tosin en tiedä, pärjäisikö yksin. Itsellä on opeteltavaa haavoittuneiden eläinten käyttäytymisestä, auttaisi etsinnöissä.

Pikke pääsi jälkijunassa jäljestystyöhön, olisi varmasti myös pärjännyt, mutta tuli paikalle puoli tuntia Marvinia myöhemmin.

Jos vain on tarvetta, niin Marvin on käytössä jatkossakin hirvieläinten etsintään. Novassakin tuntuu olevan ainesta, tosin en tiedä, pärjäisikö yksin. Itsellä on opeteltavaa haavoittuneiden eläinten käyttäytymisestä, auttaisi etsinnöissä.

Marvinin osalta tämän vuoden tavoitteista kaksi on jo täytetty, eli on fyysisesti huippukunnossa ja mejäosaaminen on todennettu käytännössä. Koepuolella ei ole sen rinnalla mitään merkitystä, toki sielläkin voi käydä, jos pakasteveri jaksaa kiinnostaa.

Sami käski hankkia metsästysluvan, mutta taidan kuitenkin luottaa muiden ampumiseen, Jos aikaa ja energiaa on, niin perehdyn paremmin tähän toimintaan: http://www.riista.org/index.php