WP_20151217_20_00_15_Pro.jpg

Torstaina oli vuoden 2015 viimeinen "pakollinen" koirameno eli rallytokoa. Minna ja Outi soittivat pikkujouluista kylteistä, mutta linja pätki koko ajan. Hallilla odottikin ihana yllätys eli Kirsi oli laminoinut kaikki kyltit. Ihan eri tasoiset kun mun kuutamokeikkana töissä väsäämät. Kyltteihin siis laitetaan magneetit ja sitten ne pysyvät telineissä kiinni. Aika fiksu systeemi.

 

Teimme kahta asiaa, eli Minna ja Ilona opettivat peruutusvaihtoehtoja. Nova osaa asian, mutta liikkeen kuntoon saaminen vie aikaa. Tiedänpä mitä teen joululomalla.... Nova oli heti kontaktissa ja tein pitkiä seuraamispätkiä ja oli koko ajan kuulolla. Peruutuksissa apuna oli erilaisia esteitä, auttaa siis suoruuteen.

Kaikki olivat samaan aikaan kentällä, joten häiriöitä oli riittämiin. Tein vielä ihmisistä luopumistreeniä Minnan puhuessa. Sekin onnistui ja Minna sanoi, että nyt vahvistetiheys oli riittävä. Ihanaa, kun kouluttaja osaa hommansa ja puhutaan samaa kieltä.

Toisena asiana treenasimme erilaisia pujotteluja ja spiraalia. Kolme teki siis yhtä aikaa, jotta saatiin häiriötä. Kuvassakin näkyy, että spiraalissa oli neljä tötsää. Ei vaadi paljoa arvaamistaitoa, että kiersin ne kaikki! Kun vielä oppisin laskemaan kolmeen.

Lisäksi pujottelimme ja ideana oli opetella oikeita etäisyyksiä tötsistä. Nova oli tosi hyvin kuulolla, kun joutui pysymään oikeassa kohdassa saadakseen palkan. Minna vahti palkkaamista ja palkkasin taas väärin. Kun sain kohdan oikeaksi, Nova oli ihan eri tavalla kuulolla. Kokeilin tämän jälkeen perusseuraamiskäännöksiä, ja ne paranemivat samalla tekniikalla. Tajusin myös, että tuolla tekniikalla saan Novan toimimaan hitaassa kulkemisessa. Juoksemisvauhtini oli liian kova, Nova rassukka ei pysynyt mukana. Täytyy siis tehdä töitä sopivan vauhdin löytämiseen.

WP_20151217_20_01_25_Pro.jpg

Onnellinen Nova koira rally-pannassaan. Huvitti, kun Oiva-labukka sekosi kun ajoin autolla ohi. Lisäksi oli kiva saada uusi fiksu treenaaja mukaan. Oli treenannut kotona ja tosiaan toi mukanaan laminoidut kyltit.

Olen onnellinen, että hurahdin lajiin ja kaikesta mitä olen oppinut sen myötä. Juuri tällaista koiratoiminnan pitää olla: hyvin organisoitu kerho, välineet kunnossa, hyvät kouluttajat, sitoutuneet treenaajat ja kuulolla olevat koirat. Kiitos kaikesta :)

Olen ilmoittanut Novan vielä epiksiin, eli pyörähdetään vielä Turussa sukuloinnin yhteydessä. Olo on kuitenkin nyt onnellinen, sillä ns. pakolliset jutut ova ohi tältä vuodelta (pakollinen = pitää olla jossain paikassa tiettynä aikana tekemässä jotakin. Vepetreenit, rallyn alkeiskurssit, oven sulkemisvastuu kausiryhmässä ja toki vepetuomaroinnit.)

WP_20151217_20_13_20_Pro.jpg

 

Vielä pitäisi anoa ensi kesäksi vesipelastukseen kaksi iltakoetta. Jää varmaan ensi viikkoon, niin ehdin oikolukea anomukset. Tavallaan sekin on "pakollinen" teko, mutta voin tehdä sen mihin aikaan tahansa kotona. Pääasia, että eka anomus on lähetetty 31.12.

Teemulla on huomenna todistuksen jakotilaisuus, muuten aloitimme juuri loman. Teemme tosiaan ensi viikon maanantain ja tiistain tunnit pois jälkikäteen ensi vuoden puolella. Loma alkoi siis juuri ja seuraavaksi opetusta pe 8.1. Tosin minulla on mukava pino tekstejä lukematta ja käyn stilisoimassa työturvallisuusohjeita ensi viikolla.

Nöffeillä on joku juttu menossa, kävin lukemassa Lemmikkipalstojen nf-palstaa. Kaksi jäsentä on eronnut hallituksesta ja siitä on tiedote kotisivuilla. Oli niin tai näin, niin toivottavasti nöffistit eivät sähellä seuraavaa kahta kuukautta eri foorumeilla haukkumassa toisiaan. Harrastajien nettikäytös on jo nyt ala-arvoisella tasolla.