Maanantai

Ilmassa on jo syksyn tuntua, ja elokuun viimeinen kokonainen viikko on edelleen työntäyteinen. Maanantaina pidimme Amis liikkeessä -mielenilmaisun. Olin aidosti ylpeä AA15:n pojista, olivat aktiivisin ryhmä.

AA15 pääsi lehteen:

http://www.forssanlehti.fi/uutiset/22871-forssassa-vastustettiin-ammattikoulutuksen-saastoja

Kahdeksan tuntia opetusta, keskellä päivää toiseen toimipisteeseen siirtyminen ja vastuuopettajana toimiminen vievät mehut. Kotona valmistelin vielä tiistain tunnit ja viimeisen työasian hoidin puoli yhdeltätoista illalla. Koirilla oli miltei täysi lepopäivä ja eivät halunneetkaan toimintaa reissun jäljiltä. Odotin jo kovasti Eläinkoulutuskeskuksen Moodle-kurssin avautumista, mutta palvelin oli kaatunut. Teemu päätti, ettei jatka pianotunneilla käymistä. Jatkaa kyllä soittamista, mutta ei halua partion lisäksi mitään aikataulullista harrastusta.

Lisäksi sain tiedot Ruskon kokeesta ja ainakin reittihaulla paikka löytyi helposti. Vaikka kokeissa on kivaa, niin olen tyytyväinen ettei tuomaroitavia kokeita ole enää kuin kaksi ja kumpanakin viikonloppuna tuomaroin vain päivän. Lisäksi sain tiedot Ruskon kokeesta ja ainakin reittihaulla paikka löytyi helposti. Vaikka kokeissa on kivaa, niin olen tyytyväinen ettei tuomaroitavia kokeita ole enää kuin kaksi ja kumpanakin viikonloppuna tuomaroin vain päivän. Fibro on ollut koko kesän miltei oireeton, mutta kun olen soutanut kaksi päivää, kävellyt koirien kanssa muutamia tunteja ja ajanut autoa, kroppa ei toimi maanantaina eli jaksaminen on lähellä nollaa.

Tiistai

Eläinkoulutuskeskuksen palvelimet alkoivat taas toimia ja pääsin tutustumaan opintoihin. Tein jo kaksi tehtävää eli oman esittelyni ja opiskelutaidoista kertovan osuuden. Kolmas tehtävä vaatii enemmän miettimistä ja sisälsi tarkkailutehtävän. Pyrin kuitenkin tekemään tehtävät viimeistään lauantaina. Yllätyin lopputyön laajuutta ja vaativuutta. Palautusajankohta oli aikaisempi kuin luulin. Pitääkin tehostaa työtahtia....

Lähihoitajien kanssa tehty asiakkaan ohjausharjoitus onnistui yli odotusten. Hiukkasen jännitti, mutta onneksi ahkeroin eilen. Tiistaiksi kotitöiksi jäi vain referaattiasian kertailu ja toki joudun menemään keskiviikkona tosi aikaisin töihin, että ehdin hakea lehtiä.

Keskiviikko ja torstai

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä oli ollut mellakka koulumme asuntolan vieressä. Asuntolaiset eivät olleet osallisia asiaan. Asiasta kuitenkin keskusteltiin koulussa ja muutama asuntolainen on lähtenyt kotiin. Asia on varmasti kuohuttanut enemmän Saksankadulla, itse olen keskiviikon ja torstain kokonaan Kehräämöllä. Iltapäivän ryhmässä asia kuitenkin pulpahti esiin ja osalla opiskelijoista oli kova tarve puida asiaa. Työpäivä on hektinen ja henkisesti raskas.

Osallistuin Kehräämöllä yrittäjyysopintojen esittelyyn. Innostava esitys, toivottavasti harjoitusyrityksiä syntyy.

Palveluskoirien jäsenkirje ilmestyi ja sain paikan Minnan ja Ilonan rallytokoryhmästä. Ihan huippua! Agilitypaikkoja haetaan nyt, mutta päätin, etten hae kausipaikkaa, sillä syksy on kiireisempi kuin luulin.

Illalla oli vepeä, ja Marvin testaili pienempää pelastusrengasta ja uutta avoimen luokan liikettä ja vei taas pitkää köyttä. Ihana sää ja huippuporukka koossa. Mieliala nousi aika lailla.

Päätin jättää vimpan aksakerran väliin, sillä töitä ehti kertyä keskiviikon vepeilyn vuoksi rästiin. En hae kausiryhmästä paikkaa, sillä en voi käyttää kahta iltaa harrastuksiin. Toki vähän aikaan on rallya ja nose workia rinnakkain.

Forssassa on iso mielenosoitus torstaina kello 18 ja Fai jää kivasti tapahtuman alle. Kaikki ovet ja portit sulkeutuivat viideltä ja alueelle ei saa mennä syyttä suotta. Olen ollut Kehräämöllä kaksi päivää, joten aika lailla ulkona tapahtumasta. Tosin olemme käyneet tiedottee läpi lähihoitajien kanssa. Saksankadun ryhmissä aiheista on ollut enemmän puhetta ja Maamme laulu on soinut.

Katsoin live-lähetyksen läpi, ja ainakin kuvassa näkyi vain puhuja ja rauhallisia kuuntelijoita. Eri asia sitten, mitä tapahtuu illalla ja yöllä.

Pakko sanoa, että helpompiakin työviikkoja on ollut ja aika lailla piipussa olen....

Perjantai, lauantai ja sunnuntai

Noloa myöntää, mutta nukahdin perjantaina ennen yhdeksää ja sitäkin ennen torkuin. Olen toki flunssassa, joten sekin vie voimia.

Kävin lauantaina hakemassa töistä oppikirjan ja tietokoneen. Unohdin ne töihin ja pakko tehdä lauantaina maanantain tunteja.

WP_20160827_12_24_17_Pro.jpg

Saksankadulla on rauhallista ja lähes autioita. Jouduin jättämään nauhojen vuoksi auton Saksankujalle. Sielläkin on rauhallista ja autiota.

Kävimme uimassa ja kaupoissa. Tuuli oli jo kotimatkalla melkoinen ja kotona odotti yllätys.

14064028_136419763473191_207657401096942

14034954_136402190141615_572341569324235

Onneksi kyseessä vain iso oksa eikä koko puu. Osui sopivaan väliin eli vepekärryt jäivät viereen, samoin kuivumassa oleviin vepetavaroihin on matkaa.

Tein lauantana töitä yhdeksään saakka, silti osan maanantain töistä jäi tekemättä. Lähinnä siis kopioimista ja sähkön pöytäkirjojen arviointia.

Myrskyn jälkeen on poutasää... eli sunnuntaina Ruskolla sää suosi vepekokeita. Auran nuuskuilla on kiva uusi treenipaikka, vaikka hiukkasen ikävöinkin Airistoa ja merellistä tunnelmaa. Onnea kaikille hyvistä tuloksista.

Roki ja Marjo ALO 1. tulos

Sanni ja Seppo AV0 3. tulos

Jeccu ja Sari VOI 1. tulos

Marvininkin pääsi kunnon uimalenkeille.Kuulemma Savonlinna koe oli jouduttu eilen keskeyttämään sään takia. Inkoossa oli eilen aikamoinen sivutuuli.

Ensi viikonloppu kuluu erilaisissa merkeissä ja sen jälkeen on vielä yksi (siirretty) koe jäljellä.

WP_20160828_09_25_57_Pro.jpg

WP_20160828_15_09_45_Pro.jpg

Flunssa on hellittänyt, mutta olo on edelleen suht kuitti. Tein matkalaskun ja kävimme vielä Teemun kanssa Pokemon-kierroksen Forssassa. Onneksi rästejä ei jäänyt. Toisenkin ryhmän kurssi loppui, mutta näen ryhmää vielä toisen kurssin yhteydessä.

 

Maanantai, tiistai ja keskiviikko

Maanantai sujui rauhallisesti, joskin kiirettä oli. Toisen ryhmän tunnit loppuivat ja näen ryhmän vasta ensi vuoden puolella seuraavan kerran. Toisenkin ryhmän tunnit loppuivat, mutta näemme toki toisen kurssin tiimoilta nytkin. Ilta menee arviointeja tehdessä. Huomenna on onneksi ryhmäytymispäivä, eli uusia tunteja ei tarvitse valmistella eikä  huomenna tulee lisää arvioitavia töitä.

Ahersin kuitenkin illalla sen verran, että perjantain tunnit ovat kunnossa, samoin lähihoitajaykkösten tunnit maanantaille saakka.

Laitoin myös toivomuksen, että LO16 saisi sellaisen vastuuopettajan, joka ehtisi tehdä jotain luokan kanssa.

14192148_1231517356970699_68459423791620

Kanitarhan verkko oli vääntynyt pois paikoiltaan ja kani söi aamulla tyytyväisenä ruohoa tarhan ulkopuolella. Tulin kutsumalla tosin takaisin, mutta kun menin vääntämään verkkoa uudestaan paikoilleen, livahti taas ulos ja loikki kuusen alle.

Routa ajaa porsaan kotiin kääntyi muotoon "sade ajaa kanin tarhaan" muotoon. Kun tulin töissä, kani makoili taas tyytyväisenä tarhassa. Tein pikakorjauksen, josko pysyisi nyt tarhassa koko ajan....

WP_20160829_20_25_42_Pro.jpg

Tiistaiaamuna oli yritystä lähteä, mutta ei ilmeisesti onnistunut.

WP_20160830_06_34_11_Pro.jpg

Tiistainen ryhmäytymispäivä sujui hyvin. Pääsin eroon vastuuopettajan työstä. Helpotti aika lailla. Olen flunssassa ja tiistain kevyempi päivä tuli tarpeeseen. Koirat toki pääsivät lenkille ja kävin kaupassa ostamassa ainakin viikon ruuat, mutta muuten vain makoilin. Urakoin toki tunteja kuntoon pari tuntia.

Keskiviikko oli paras päivä töissä pitkään aikaan. Lähihoitajille alkoi uusia kursseja ja oli kiva päästä testaamaan uusia tehtäviä ja tarjota kakkosille innostavia kirjoitustehtävä.

Vepetreenejä ei ollut: onneksi sillä flunssa on edelleen paha. Kävimme pitkälle lenkillä ja käytin illan tehtävien koodaamiseen ja arviointeihin. Myöhään meni taas.