Aktiiviviikon jälkeen otimme rennosti kotosalla ja lenkillä.  Aurinko paistaa ja lämmintä on kymmenen astetta. Metsälenkit ovat yksinkertaisesti ihania. Marvin rakastaa maalitolppatreeniä. Asettaudun eri kulmiin ja välillä lähetän tolpille. Marvin alkoi ketjuttaa itse, eli nappasi esineen mukaan. Marvin on tällä hetkellä aivan ihana, ihan kuin neljä vuotta olisi oikeasti maaginen raja käyttökultaisten järkiintymiseen.

Annella

Tiistaina alkoi Piskipalvelun kurssi. Annen koulutuksista on mukava ilmapiiri ja meiltä lyhin matka. Otin mukaan Ronin, sillä Marvinilla ehti kertyä monenmoista toimintaa edellisellä viikolla. Alku olikin jännää, sillä paikalle tuotiin karannut koira. Omistaja löytyikin samantien, kun ilmoitus saatiin Facebookiin. Paikalla oli aika lailla tuttu jengi, eli kummasti porukka oli herännyt talviunilta. Leppoisa koulutuskerta, kaikki koirat olivat melkein koko ajan vapaana, ja käyttäytyivät kuin unelma. Olivat kontaktissa ja tekivät sen, mitä haluttiin. Otimme eteen menoja eli koirat yhdistivät kupille erkanemisen ja maahan menon. Roni osaa kummatkin asiat erikseen, ja yhdisti ne nyt nopeasti. Oli juttu, että pehmeä koira, joka on selvästi yhden ihmisen tai korkeintaan oman perheen koira. Lisäksi teimme luoksetuloja eri tavoilla. Kuulostaa vähän hullulta, mutta oikeastaan emme tehneet mitään, koirat saivat itse keksiä, mitä tekevät. Homma toimi :) Ja jatkan tuossa ryhmässä Ronin kanssa, Marvin rikkoisi harmonian....

Jaanalla

Olin keskiviikkona Rajamäen Jaanan luona. Jostain kumman syystä olin jo aamusta tajuttoman väsynyt. Samoin Teemu, Teemu ei ollut saanut yöllä nukutuksi ja ei jaksanut lähteä kouluun. Jäi lepäilemään, vastaavaa ei ole ennen tapahtunut.

kana.jpg

Jaanan kanat olivat jo ulkona. Vaikuttivat onnellisilta! Aloitimme taas kosketuskeppitreenillä, oma olotila oli vetämätön ja tuntui, kuin en olisi hommaa tehnytkään.

11026034_10153055758754303_3448210969651

Teimme taas kujan, jonka kummallakin puolella oli maalitolpat. Marvin tuo esineitä hyvin minulle, ja tarjoaa niitä eikä pudota. Koirauimalassa kuitenkin huomasin, että pudottaa helposti vieraalle viedessä. Teimme siis niin, että lähetin Marvinin viemään Jaanalle ja Jaana otti vastaan. Nyt siis vastaanottaja on vieras, Marvin vie kujaa pitkin ja saa palkan, kun maalitolpat ovat kohdalla.

Kujaa pidennettiin ja homma sujui edelleen. Muutimme kujan suuntaan. Lisäksi vaihtelimme esineitä. Inhokki eli jenkkidummykin päätyi Jaanalle vauhdilla, samoin köydet. Marvin nautti hommasta!

Homma oli nopeasti kunnossa. Olikin juttua, että kun koulutukset suunnittelee hyvin, itse koulutustapahtumaan menee vähän aikaa. Kujan etu on siinä, että koira oppii etenemään suoraan eikä virheitä tapahdu. Aion tehostaa luoksetuloa samalla idealla. Kuvaan myöhemmin treenejämme, niin kiinnostuneet voivat seurata, miten homma etenee. Lisäksi oli puhetta siitä, että koira menee siihen suuntaan, mihin katsoo. Marvinin kanssa täytyy aina odottaa rauhoittumista ennen kuin antaa esineen suuhun ja lähettää viemään.

Aikaa jäi niin paljon, että kertasimme ulkona seuraamista. Ymmärrän idean, eli liikun vain, kun Marvin katsoo minua. Teknisessä osaamisessa on vielä opeteltavaa... Jaana näytti mallia, ja Marvin oli todella upea :) Sääli, että kameraa ei ollut mukana.

Kävimme kotimatkalla ostamassa kevätvaatteita ja Lapin reissun tarvikkeita. Kevät ja kesä voivat siis tulla! Ja vepekausi.

Agia

Laura päätyi siihen, että ei jatka Ronin kanssa agilitya. Oma toipuminen vie nyt voimavaroja, ja oppimista olisi ollut aika lailla vielä, eikä siihen ole nyt voimavaroja. Jossain muussa elämänvaiheessa voi aloittaa lajin uudestaan, jos siltä tuntuu. Johanna on kyllä ihana kasvattaja, kun neuvoi niin nätisti ja kannustavasti. Olen vilpittömän iloinen, että koirieni kasvattajat ovat järki-ihmisiä.

Ilmoitin jo Sonjalla, että jatkan itse kauden loppuun. Laji on kuitenkin sellainen, että kesken kauden lopettaminen ei ole reilua muita tai kerhoa ajatellen. Esteiden kantajia tarvitaan sovittu määrä, samoin hallimaksu on kerholle tärkeä. Haluan opetella lajia nimenomaan koulutustekniikan vuoksi, Johanna antoi älyttömän hyviä neuvoja, samoin keksin Jaanan metodeista kokeiltavia tekniikoita. Mitään ohjauksia en ala opettelemaan, fibro ja ylipaino eivät ole hyväksi agiharrastajalle. Mutta minulla on oikeasti halua oppia, miten koira opetetaan esteille. Sophia Yin:in sivuilla on kaikkea kivaa. Tämän viikon torstai jää kuitenkin väliin, sillä väsymys ei varmasti hellitä illaksi.

Irtipitoluvat ja kerhon verotus

Viime viikolla oli puhetta vepekokeista ja riistanhoitopiirin luvasta koirien irtipitämiseen. Vesipelastuksessa koira on välittömästi kytkettävissä, eikä lupia tarvita.Luvat vaaditaan kanakoirien, muiden lintukoirien ja luolakoirien vesikokeeseen. lisäksi  palveluskoirakokeista viestiin vaaditaan lupa. Vepeharrastajille ja kokeen järjestäjille asia on toki tuttu, ja asia käydään läpi koetoimitsijakurssilla ja löytyy Kennelliiton materiaaleista.

 
462927_c6uSt40c5Q_display.jpg
 
 

Nöffeille ollaan järjestämässä kuivatreeni- ja koirauimalatapahtumaa. Ilmoittelusta on keksitty yhtä sun toista moitittavaa, valtaosa menee naurettavan puolelle. Huippukouluttaja-sananvalintaa on puitu Lemmikkipalstoilla parin ketjun verran. Sen sijaan yksi järkeväkin moite löytyi:  "Esim. tapahtuman järjestämisissä kannattaa sisäistää verottajan kanta yhdistyksen toiminnasta. Kun yleishyödyllinen yhdistys myy tavaraa ja/tai palvelua (esim. leiri, koulutus) etusijalla ja pääsääntöisesti JÄSENILLEEN, se katsotaan varainhankinnaksi.

Jos vastaavaa toimintaa markkinoidaan julkisesti ja se on avoin kaikille, saattaa verottaja tulkita toiminnan elinkeinon harjoittamiseksi,josta sitten aiheutuu veroseuraamuksia."