Jokioisten eläinsuojeluyhdistys aloittaa uuden kurssin Ystäväkoirille: http://www.jesy.info/sivut/yst.el.html  Toiveena olisi saada Novasta ystäväkoira. On ainakin sopivan kokoinen, siisti, hyväkäytöksinen ja rakastaa kaikkia. Ystäväkoiravastaava oli perjantaina hallilla katsomassa Novaa ja totesi sopivaksi. Tosin osallistumme KivaKoiraKansalainen testiin. Voi olla, että Nova ei selviä vieraalle jättämiskohdasta, alkaa siis kiljua. Mutta kelpaa kuulemma siitä huolimatta ystäväkoiraksi. Liityin Jesyyn.

Tokokoulutuksessa tehtiin häiriötreenejä eli maassa oli paljon leluja, ruokakuppeja ja aktivointiesineitä. Novaa häiriöt eivät häirinneet. Luoksetulossa ihminen osoittautui vastustattomaksi häiriöksi. Lisäksi liikkeestä maahanmenossa mentiin eteenpäin. Marja jo kysyikin, koska Nova menee kokeisiin. Kerroin, miten hienosti hyppy menee... onneksi teimme viimeisenä hyppyä ja Nova saatiin hyppäämään oikeaoppimisesti kymmenennellä yrityksellä. Eli liikkeet ovat kunnossa, nyt odotellaan vain möllitokoa. Ensi viikolla ei ole ohjattuja treenejä, mutta omatoimitreenit pidetään ja niiden jälkeen alkaa muutto.

Itselläni on huono omatunto, kun peruutin lauantain vepen kuivatreenit, mutta perjantaina pakkasta oli -24 astetta, joten on vaikea uskoa, että lauhtuisi. Oma olo alkaa olla jo suht inhimillinen.

Sain Pakkaselta (iso alkukirjain) luita ja keitettyjä sisäelimiä. Luita rouskutellaan viikonlopun kunniaksi, treeneissä sai palkkoja ja valtaosa meni pakkaseen (pieni alkukirjain). Tosin en uskaltanut antaa säröityviä luita, mutta luissa oli ihanan haisevia lihanpaloja mukana. Poistin blogin salasanan, jos jotakuta häirikköä kiinnostaa luut ja suolenpätkät, niin kiinnostakoot.

luu.jpg

luu2.jpg

Pakkanen (sääilmiö) laski kuin ihmeen kaupalla - 6 asteeseen. Kiva juttu, pääsimme lauantaina ja sunnuntaina kunnon metsälenkille. Ikävä homma, että putket menivät jäähän. Koskaan aikaisemmin niin ei ole tapahtunut, ja juttelin asiasta torstaina putkimiehenkin kanssa. Jee... tulipa sanottuna kuuluisat viimeiset sanat. Hassu homma, että vesi kulki taas sunnuntaiaamuna. Josko routa olisi mennyt syvemmälle tai sitten putket eivät olleet jäässä, vaan vesi oli katkaistu muuten. Pellolle kaivetaan kaukolämpöputkia. Noh, maanantaina putki vaihdetaan joka tapauksessa ja näillä näkymin remppamies aloittaa työt ensi viikolla.

paa.jpg

sahu.jpg

Olimme sunnuntaina uimahallilla poikien kanssa. Kertailin iltasella kosketusalustaa. Marvin osaa asian, Novalla aika lailla hakusessa. Esineruutu onnistuu dumeilla, mutta oudoilla esineillä ei. Löytää kyllä, mutta ei tajua tuoda. Treenaataan sitten niiden tuomista ihan erikseen. Vauhtia kyllä piisaa....

%

 

nimet%C3%B6n-normal.jpg

 

Koirakirja on jo kaupoissa, odottelen jo kovasti omaani! DogSportissa oleva kirjoittajaesittely: http://www.dogsports.fi/index.php/component/k2/item/971-marika-mantyla

kirja.jpg

 

kirja2.png

Auran Nuuskujen mejäkokeet: http://www.aurannuuskut.org/meja/kokeet/    Mejä-kokeita onkin kolme, eli jos emme saa paikkaa vappukokeeseen, Loimaallakin olisi koe. Loimaalle olisi hilppasen lyhyempi matka mennä tekemään jälkiä.

Auran Nuuskujen vepekokeet kesällä 2014: http://www.aurannuuskut.org/vepe/kokeet/