En ole kirjoittanut mitään vähään aikaan. Töissä ja vapaa-ajalla on ollut paljon menoja, nyt alkaa seesteisempi jakso ja olen rehellisesti sanottuna vain lepäillyt. Kävin kolmena perjantaina palveluskoirien arkitottelevaisuuskurssille, ja pakko kehua, että Aspalan Marja oli tosissaan panostanut kurssiin. Viimeisellä kerralla olimme Pilvenmäellä ohitustreeneissä ja henkilöryhmätreeneissä. Paikalla oli paljon seuran muita koiria, lapsia ja jopa meidän pahin häiriömme eli Tiian koirien palkkapallot. Kiitos vaivannäöstä!

Roni käy tosiaan eskaria, ja koska kuskaan Lauraa ja Roni, käyn samalla vaivalla Marvinin kanssa. Olen tehnyt aika lailla omaa ohjelmaa eli nyt seuraamisia ja ihan kontaktin vahvistamista. Marvin ei enää edisty ilman häiriöitä. Annen koulutuksissa on aina kiva ilmapiiri.

Lisäksi Laura käy Ronin kanssa agilityssa torstaisin, ja ovat kuulemma edistyneet hyvin. Tekevät jo koko rataa, valssia, persjättöä ja vaikka mitä. Itse olen silloin poikien kanssa uimahallilla. Mutta josko pääsisin jossain välissä katsomaan ja kuvaamaan. Laura on tyytyväinen agilityohjaajaan ja ryhmään, mutta liittyy ensi vuonna myös Loimaan Kennelkerhoon. Loimaalla saa halvalla vapaata hallitreeniaikaa ja kerho on aktiivinen rallytokossa.

Kanakurssista innostuneena olen treenannut omia mekaanisia taitoja, kosketuskeppiä kaikkien kanssa ja Marvinin kanssa lähellä pysymistä. Videoissa lähellä pysymistreeni on ihan kamalan näköistä, mutta nyt opin liikeradat. Lisäksi teen koko marraskuun ajan seuraamisia, siis niin että menen vieraisiin paikkoihin ja Marvin seuraa vapaana.

Novalla on ensimmäinen Ystäväkoirakeikka tiedossa.

Olemme saaneet muutaman hirven ja peuran luun ja sisäelimiä. Koirat ovat halkeamispisteessä....

Kanit ovat hyväksyneet kanitalon, ja käyvät siellä ainakin syömässä. Nyt on ollut niin lämmintä, etteivät välttämättä yövy vielä.

Ensi viikon haasteena on Rekry-viikko ja atto-intergraatioesitys Hämeenlinnassa. Ensi vuoden vepekausi on aika lailla suunniteltu, pidämme kahdet treenit viikossa, kahdet kokeet ja koetoimitsijakurssin. Lisäksi olen lupautunut tuomariksi 12 kokeeseen.