Jakso vaihtui, ja samoin kuukausi. Olen antanut kaikille palautteet, arvosanat, korvaustehtävät ja päivittänyt hojksit. Nyt pitää opetella uusien opiskelijoiden nimet ja tavat ja miettiä kurssien aloitukset. Takki on kyllä tyhjä, ja tekemättömät työt pyörivät päässä.

Joulukuussa siis ollaan ja työpäiviä on enää jäljellä yksitoista ja tähänkin määrään sisältyy päätöspäivä ja jouluateria. Iltaisin jaksaminen on vähissä, enkä haluaisi mennä laisinkaan ulos. Olen ottanut tavaksi kävellä aamulla ja illalla koirien kanssa pienen remmilenkin. Eipä siinä liikuntaa saa, mutta virkistää edes vähän. Perjantaina kuitenkin olimme aamulla metsässä pari tuntia, samoin lauantaina ja sunnuntaina. Myräkän vuoksi ei ollut hakua. Hakutreenit ovat siis talvitauolla.

Puput pääsivät ulkoilemaan, mutta vain muutamaksi tunniksi, sillä lumimyräkkä laski lämpötilaa. Nova on melkein trimmattu ja jalka on kunnossa. Tai on ja ei, ontuili perjantaina lenkillä, lauantaina ei enää. Ystäväkoirakoulutus alkaa tammikuussa ja palveluskoirat aloittavat tokoryhmän. Nova pääsee nopeasti ainakin möllitasolle.

Asuntolaina saavutti toisen maagisen ajan eli summa alkaa kakkosella ja olen maksanut lainaa 1,5 vuotta etukäteen. Huima tunne! Toisaalta hurjasta työmäärästä on pakko hyötyä jotenkin. Juhlimme tapausta ökykalliilla joulukalenterilla, hiukkasen hintaa legojoulukalentereilla…

Kirjoitin viikonloppuna medialuvun raakaversion melkein valmiiksi, joten voin unohtaa sen toistaiseksi. Viimeistelen toki vielä ennen kustannustoimittajalle lähettämistä. Lainasin kymmenen lähdekirjaa, ja naputtelin koko viikonlopun. Päässä pyörii monenmoista ja suurimman vaikutuksen teki Hanna Nikkarisen ”Verkko ja vapaus” –kirja. Suosittelen kirjaa ihan jokaiselle, avaa hyvin sananvapauden ja sensuurin vastakkainasettelua. Sain joka uudistettua asiasisältöä ja osa luvusta eroaa tyystin toisen kirjan medialuvusta. Vesipelastuskirjaan ei ole toistaiseksi energiaa, onneksi GR-lehden seuraava vepeosio on valmis.

Kultaisten uusi PEVISA-ehdotus meni läpi:

Hallituksen ehdotus uudeksi PEVISA:ksi 1.1.2015 alkaen:

Pentujen vanhemmista tulee olla ennen astutusta annettu lonkkakuvaus- ja kyynärkuvauslausunto sekä astutushetkellä voimassa oleva silmätarkastuslausunto. Silmätarkastuslausunto ei astutushetkellä saa olla 24 kk vanhempi.

  • Koiran jälkeläisiä ei rekisteröidä, jos sillä on todettu PRA, geograafinen RD tai totaali RD. Lisäksi kaikki perinnölliset kaihit lukuun ottamatta anterior sutura sauma -muotoa (linssin etuosan saumalinjan katarakta) estävät jälkeläisten rekisteröinnin.
  • Rekisteröinnin raja-arvona on lonkkaniveldysplasian aste C siten, että astetta C saa käyttää vain asteen A kanssa tai vaihtoehtoisesti yhdistelmän lonkkanivelten jalostusindeksien keskiarvon tulee olla vähintään 101.
  • Rekisteröinnin raja-arvona on kyynärniveldysplasian aste 1 siten, että astetta 1 saa käyttää vain asteen 0 kanssa tai vaihtoehtoisesti yhdistelmän kyynärnivelen jalostusindeksien keskiarvon tulee olla vähintään 101.
  • Urokselle voidaan rekisteröidä 100 jälkeläistä, minkä jälkeen jälkeläisiä voidaan rekisteröidä lisää vasta, kun jo syntyneistä jälkeläisistä on PEVISA-tutkittu 40 %.

Hieno homma! Krista sanoi lehdessä niin hyvin, että vaikka valtaosa kasvattajista on vastuuntuntoisia, niin aina löytyy niitä, jotka eivät ole. Siksi yhdistyksen pitää suojella koiria, koirat kun eivät siihen itse pysty.

Ja poden edelleen huonoa omatuntoa, että JTOn vepeosuus on tekemättä. Hoidan homman itsenäisyyspäivä viikonloppuna.