Maanantai

WP_20161017_12_23_06_Pro.jpg

Pidimme nose work -treenit muutaman hengen porukalla Elonkierrossa. Teimme laatikkoetsintää, ulkotilaetsintää ja ajoneuvoetsintää. Välillä tuuli aika lailla, joten ihme kiemuroiden kautta koirat tekivät löydöt. Häiriöinä oli muun muassa vauva. Kiitos seurasta, ja seuraavia suunnitellaan Loimaan suunnalle.

WP_20161017_13_02_46_Pro.jpg

Kirjoitin rotuesseetä eteenpäin, sivuja on jo kymmenen. Lähde- ja liitesivujen kanssa 16. Käytännössä yksi luku on kesken ja muutama termi määrittelemättä.

Laadin illalla palveluskoirien rally-tokon alkeisryhmäläisille kirjeen.

 

Tiistaina lähdimme Tallinnaan.

FB_20161018_11_00_53_Saved_Picture.jpg

Helsingissä oli tuulista ja siten kylmää. Meillä oli puolitoista tuntia aikaa kävellä Kampista Katajanokalle. Matkan kävelee puolessa tunnissa, joten ehdimme kierrellä ja katsella vastaantulevia asioita. Elokuussa on tehty Allas. Kiva idea!

Tallink Spa on Tallinnassa melkein Viking Linen terminaalin vieressä. Hieno paikka. Uimme ja loikoilimme kumpanakin päivänä kolmisen tuntia. Olo oli illalla onnellisen väsynyt!

FB_20161018_18_22_45_Saved_Picture.jpg

 

14639588_179428639172303_295247231290755

Kävimme illalla kaupunkikävelyllä ja pitsalla. Telkkarisssa näytettiin silloin Star Wars -hahmojen kaupunkiin marssia. Hienot puvut!

14717274_179428862505614_642375693800984

Ostin Teemulle uusia vaatteita, hiukan juomisia ja nivelvalmisteita.

Kokonaisuutena sopivan rentouttava lomareissu!

Marvinilta jäi nose work -kurssin viimeinen kerta käymättä, mutta pääsimme Annan Facebook-ryhmään ja jatkamme treenailua. Valtaosatreeneistä on Turussa, joten en varmaan pääse mukaan talvella. Tosin lentokentälle haluan mennä ehdottomasti.

Jirkan tunti

Meillä oli Jirka Vierimaan nettiohjaustunti. Teemu ja Roni harjoittelevat käsikosketusta ja koittavat saada sitä nopeammiksi. Viidestä kosketuksesta otetaan aika ja aikaa pitää saada paremmaksi. Toki asiaa tehdään häiriössä jatkossa. Lisäksi lähetin Ronia aina kauempaa ja nurkan takaa koskemaan Teemua käteen. Roni tarjoaa hienosti maahan menoa ja maassa oloa ennen treenin alkua. Pysyi myös hyvin alueella eikä lähtenyt pois kuvauspaikalta. Ainoa ongelma oli hiirimatto, eli koitti tunkea siihen makaamaan.... Mietin sellaista, ettät tuosta käsikosketuksesta on hyvä jalostaa vientitreeni.

Marvin teki käsikosketussta ja tavoitteena oli lisätä kestoa. Sainkin lisättyä kestoa. Sitten samaa esinellä. Tätä siis jatkan taas koko talven. Marvin pysyi hyvin treenialueella eikä oikeastaan katsonut ympäristöä ollenkaan. Jirka sanoi, että inpulsiiviselle koiralle tulee nopeasti harmaata. Marvinin maski siis näkyi kameraan hyvin.

Tunti kului nopeasti ja tykkäsin kovasti! Jostain syystä stressaan aina vieraissa paikoissa, siksi kotitreenit ovat kivoja.

Saan vielä myöhemmin kirjalliset ohjeet jatkoon.

Eläinkoulutuskeskus

Ilmeisesti kevään moduulin ensimmäinen kerta on Jirkan vetämä: https://www.heiluvahanta.fi/user/769   Ainakin päivä on sama. En ole  vielä ilmoittautunut koulutusmoduulille, urakoin ensin lajityypillisen osion läpi ja odottelen veronpalautuksia.   Palautin esseen jo ohjaajalle. Ohjauskeskustelu on vasta kuukauden päästä, mutta nyt pystyn palauttamaan lähdekirjat ja ottamaan rennosti. Sen jälkeen selviää, mitä pitää vielä lisäillä tai muuttaa. Jäljellä on enää kipukäytösluento ja siitäkin olen tehnyt jo ennakkotehtävän.

Mielenkiintoinen linkki: http://yle.fi/uutiset/3-9245545

Telkänrannan kirjassa puhutaan samasta aiheesta.

Suomi toisena -kielenä

Minulla olisi jäänyt hyvin aikaa lukea marras- tai joulukuun tenttiin, mutta kumpikin peruttiin. Proffa sairaslomalla koko syyslukukauden. Palautin tenttikirjan, ja lainaan jossain vaiheessa uudestaan. Luen kuitenkin materiaaleja läpi ennen joulua.

Summasummalarum: Olen selvinnyt kiireisestä syystalvesta ja voin suunnitella tulevaa.