Olimme sunnuntaina 20.11.  kolmannen kerran Merjan, Kurun ja Pennin kanssa lenkillä. Marvinin kanssa otettiin autosta pois tuloa ja seuraamisia. Teenkin niitä nyt parin kuukauden ajan.

Eskari peruttiin räntäsateen vuoksi.

Sunnuntaina 27.11. oli ensimmäinen kerta tokokurssia Turussa.

Marvin meni rohkeasti rappuset alas ja eikä pelännyt hallia. Sähläsi hieman, mutta rauhoittui odottamaan kehään menoa. Taisimme olla 15 minuuttia etuajassa.

Aloitimme perusasennolla ja siitä, miten koira otetaan perusasentoon. Ensin koira istumaan/seisomaan ohjaajan eteen, ohjaajalla palkka oikeassa kädessä ja kun koira kiertää takaa, makupala oikeaan käteen ja käsi pysähtyy vartalon luokse. Palkka siinä. Onnistuikin jo muutaman harjoitteen jälkeen. Treenaan oikeaa liikerataa kummankin kanssa joka päivä.

Luoksepäästäväisyydessä siirtyi ensin Tuijan luokse, mutta jäi istumaan perusasentoon muutaman toiston jälkeen. Palkkasin toki koko ajan. Tätäkin pitää harjoitella.

Seuraaminen on liian väljää, ja seuraamista pitää harjoitella niin, että pidän palkka kättä koko ajan paikallani, enkä siirrä koiran mukaan. Vaatii paljon treeniä.

Lopuksi piti leikittää lelulla ja Marvin innostui tosissaan, mutta ei kuitenkaan kiehahtanut yli.

Kotona odottikin lauantain Paijan reissulta saadut siansorkat.

Marvin on alkanut nostaa jalkaa ja on jo MIES!