Villakoirista löytyy päivittäin punkkeja, taisivat tarttua Inkoossa. Marvinilla on suun kautta annettu punkkimyrkky, näemmä auttaa hyvin. Laitan villoille tänään valeluliuoksen. Villojen kasvattaja tulee lähiviikkoina tänne suunnalle; tavataan ja treenataan jotain kivaa yhdessä.

Kiltti Valas jakoi TTouchiä opiskelevan Kaisun pyyntöjä. Kaisu opiskelee Englannissa parhaillaan ja hakee harjoittelukoiria tietyiltä alueilta. Laitoin viestiä ja pääsimme opettelukoiriksi. Marvinille haetaan uusia tapoja rauhoittumisen opetteluun ja hidas liike olisi ilmeisesti hyvä juttu. Marvinilla jäi myöskin lihasjumien jälkeen kammo siihen, että vieras koskee. Ongelma voi olla omassa päässäni, eikä todellinen. Roni arastelee vieraita, joten metodista on Ronillekin hyötyä. Tosin pakko sanoa, että kevään tehosettiä (koulutuksissa käyminen ja pitkäkestoisella kosketuksella käsittelyn opettaminen) teki ihmeitä. Mutta minusta on kiva oppia kaikkea uutta. Odottelen jo kovasti tapaamisia!

Kaisulta saatu selitys:

"Menetelmä koostuu kevyistä kosketuksista (näyttää hieronnalta), liikkumisharjotuksista ja kehokääreistä, joilla pyritään vaikuttamaan hermostoon, kehomuistiin ja oppimiseen / käyttäytymiseen.

Kehokääreillä on yhtymäkohtia Thundershirtiin ja autisteilla käytössä olevien painepaitojen tarkotukseen.

Liiketyöskentely taas perustuu Feldenkreis-fysioterapiaan.

Englanninkielentaitoisille hyvä Tellington TTouch perusteos on "Getting in TTouch with Your Dog" (revised edition): Linda Tellington-Jones, menetelmän kehittäjä."

Lähden leirille torstaiaamuna, joten pakkailen jo autoa. Tosin melkein kaikki on valmiina autossa, kuljetan vepevarusteita autossa kuitenkin. Teemun rinkka on pakattu melkein kuntoon.Odottavissa tunnelmissa siis ollaan!

Teemu on innostunut rakentamaan legoja, tekemään sarjiksia ja keksimään Fingerpor-tyylisiä vitsejä.

 

001.jpg

002.jpg

003.jpg

004.jpg

005.jpg