ALO – 3 Seuraaminen kytkettynä

 

Tuomari tai liikkeenohjaaja ohjaa koirakkoa kulkemaan tietyn seuraamiskaavion mukaisesti. Kaavio sisältää käännöksiä oikeaan ja vasempaan, täyskäännöksiä ja pysähdyksiä kävelyosuudessa sekä juoksuosuuden. Suoritukseen ei sisälly hidasta käyntiä. "Seuraa"-käskyn saa toistaa liikkeelle lähdettäessä ja nopeutta muutettaessa, mutta ei pysähdyksissä eikä käännöksissä. Pysähdyttäessä koiran tulee istuutua perusasentoon ilman erillistä käskyä. Ohjaaja saa pitää koiran talutinta joko vasemmassa tai oikeassa kädessä tai siten, että talutin kulkee molempien käsien kautta. Talutin ei saa kulkea ohjaajan takaa, eikä se saa muodostaa pakotetta vaikka koira hieman poikkeaa toivotusta seuraamispaikasta.

 

Koira seuraa ohjaajaa tämän vasemmalla puolella taluttimen kiristymättä.

Suoritusohje:

 

 

Tässä ei ole ongelmia ja vapaana seuraaminen puuttuu helpotetusta alosta.

 

Tarkoitus:

Suoritusohje:

ALO – 6 Luoksetulo

Käskyt:

Tarkoitus:

Suoritusohje:

Ohjaaja jättää koiran istumaan ja poistuu sen luota hänelle osoitettuun paikkaan (n. 15 m) ja kutsuu koiran luokseen perusasentoon. Koiran on tultava ripeästi ja suoraan ohjaajan luo. Kutsuttaessa koiraa, sen nimen liittäminen kutsuun on sallittua.Koira tulee kutsusta nopeasti ohjaajan luokse.paikka – (tänne) – sivulle Koirakkoa ohjataan kulkemaan noin 10 m:n matka, jonka jälkeen ohjaaja käskee koiran maahan jatkaen itse kulkuaan (n. 10 m). Ohjaaja palaa koiran viereen ja käskee sen perusasentoon.Koira menee käskyn saatuaan nopeasti ja liikkeen suuntaisesti maahan ja pysyy paikallaan ohjaajan jatkaessa kulkuaan ja palatessa takaisin koiran viereen.seuraa – maahan – istu

 

Näissäkään ei ole ongelmia.                                                            : seuraa – seiso – istu

ALO – 7 Seisominen seuraamisen yhteydessä

 

 

 

Koira pysähtyy käskyn saatuaan nopeasti ja liikkeen suuntaisesti seisomaan ja pysyy paikallaan ohjaajan jatkaessa kulkuaan ja palatessa takaisin koiran viereen.

 

Koirakkoa ohjataan kulkemaan noin 10 m:n matka, jonka jälkeen ohjaaja käskee koiran seisomaan jatkaen itse kulkuaan (n. 10 m). Ohjaaja palaa koiran viereen ja käskee sen perusasentoon.

Seisomista pitää vielä vahvistaa ja satsata siihen, ettei Väinö mene makuulle kun poistun.

 

hyppy – seiso – istu

 

Koira hyppää ohjaajan käskystä esteen yli.

 

Ohjaaja käskee koiran hyppäämään esteen yli itsestään poispäin ja käskee koiran seisomaan esteen toisella puolella. Ohjaaja kiertää esteen ja asettuu koiran viereen ja käskee sen perusasentoon. Esteen korkeuden tulee olla noin koiran säkäkorkeus. Ohjaaja antaa seisomiskäskyn oma-aloitteisesti.

Seisomista ja pysäyttämistä pitää vahvistaa koko kolmen viikon ajan.

Suoritusohje:

 

Tarkoitus:

 

ALO – 8 Estehyppy

Käskyt:

 

Suoritusohje:

 

Tarkoitus:

 

Käskyt

ALO – 5 Maahanmeno seuraamisen yhteydessä

Käskyt:

käskyt: seuraa