Syysloma alkoi totuttiin tapaan MediaMetka-reissulla. Kivaa oli taas, mutta päivästä muodostui pitkä. Herätys puoli viidelta ja kotona seitsemän maissa. Lauantai kului Loimaan Kennelkerhon rallytoko-kokeissa vastaavana koetoimitisijana. Yhdeksästä viiteen hallilla, enkä nähnyt yhtään suoritusta, mutta opin paljon ja selvisimme vissiin Auran kanssa suht ok. Väsymys ja vilu iskivät iltapäivästä, mutta vaikka puffa oli vieressä, en ehtinyt syödä kun yhden sämpylän. Kiirettä siis piti. Ensi kerralla osaan hivenen paremmin.

Eija kiittelikin jo meitä, päivä onnistui hyvin. Olikin juttua, että juuri tällaista koiraharrastuksen tulee olla, kannustavaa ja pienistä virheistä huolimatta onnistumisesta nauttimista. Eija on opettanut tiimin hyvin! Tällaisessä porukassa työskentely on ilo :)

Olen ollut enemmän ja vähemmän menossa kahden viikon ajan. Sunnuntai oli ensimmäinen lepohetki pitkästä aikaa. Koirat pääsivät kunnon peltolenkille. Rakastan jäisiä sänkipeltoja!

014.jpg

Hullut

015.jpg

Nova

016.jpg

017.jpg

018.jpg

020.jpg

Rakkaus on sokea, mutta minusta Marvin on äärettömän kaunis koira.

021.jpg

022.jpg

Uusi ovi paikoillaa, siisti etupihaa.

023.jpg

Päärynät eivät kypsyneet tänä kesänä.

024.jpg

Aslan nauttii syksyisestä aamusta.

025.jpg

Ompuilla herkuttelua.

Laitoin hakemuksen Winnovan hajukoirakoulutukseen. Tuonne on toki vaikea päästä,mutta yritän silti. Tuntimäärät ovat pudonneet sen verran paljon, että vuonna 2017 olisi hyvä olla kakkostyökin. Suurin unelma olisi päästä tuota kautta kouluttamaan nimenomaan ihmisiä ja vaikka tuottamaan oppimateriaaleja.

 

Sukulaisvilla Italiassa: http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/awc2015/20151011_4MG_9494.jpg

001.jpg

Veimme pelikäytössä olleen television kaatopaikalle. Roni tykkää kovasti pöydästä.

002.jpg

Pikke kylässä

003.jpg

004.jpg

Tiistaina sain siivottua kaksi huonetta, olivatkin suursiivouksen tarpeessa. Sain tehtyä päiväraha- ja matkalaskun 10.10. vastaavan koetoimitsijan työstä. MediaMetkasta vielä tekemättä. Tajusin juuri, että pitkästä aikaa ensimmäinen kuukausi, kun en ole käyttänyt luottotiliä yhtään ja tavallaan rahaa tulossa vielä tältä kuulta.

Rallytokon suhteen tulikin mukava käänne, eli saamme kaksi ylempien luokkien kisaajaa ohjaamaan meitä silloin tällöinen. Ihan mahtavaa! Taidan rallytokoilla Novan kanssa, saa RTK1:sen jos ohjaaja ei mokaa ja en usko, että RTK2 on mahdoton haave. Nova on niin onnellinen kun pääsee yksin mukaan ja haluaa tehdä ihmisen kanssa töitä.

Nose Work -ideani innosti ja Loimaalla aiotaan järjestään luento ja koulutuksia. Kiva homma! Toivottavasti aika sopii ja koulutukseen mahtuu. Sain purkit viime viikolla ja olen päässyt siihen vaiheeseen, että Marvin ilmaisee oikean hajun, kun purkkeja on kaksi.

006.jpg

Keskiviikkona ajoin kaikkien koirien kanssa verijäljen. Marvin oli upea, Nova tavalliseen tapaansa supertarkka, Roni ei tainnut tietää, miksi muut nuuskivat, Pikke oli ainakin innoissaan. Toimin villojen suhteen epäortodoksisesti, eli annan juosta vapaana. En aio viedä kisoihin, joten samapa tuo, enkä jaksa ajaa samaa neljä kolme kertaa.

Jätin kausitokon väliin, sillä kävin Forssassa tänään. Laaturyhmän osalta oli oikeastikin töitä, tulostelin koirajuttuja ja laitoin tuomarikutsut vepekokeisiin eteenpäin. Olin myös yhteydessä Krista Karhuun ja laitoin 1.11. koulutuksen aikataulut osallistujille. Krista vaikuttaa tosi mukavalta!

002.jpg

Joulua en vielä odota, mutta talo ja valot matkasivat mukaan. Kiva sisustuselementti ja valaisee iltoja.

005.jpg

Uusin Gerritsen vaati tuekseen afrikkalaistyylistä viiniä.

003.jpg

Koirat ovat ulkoilleet tuntikausia pihalla, valoisaa ja lämmintä, niin viihdymme itsekin ulkona.

001.jpg

Teemu on saanut koiran. Maanantai-illan Pikke oli Teemun kanssa tekemässä pitsaa, tiistai-ilta oli koko ajan sylissä.

 

 

001.jpg

Opiskelin hyvän luentomateriaalin tekemistä. Hyviä vinkkejä löytyikin.

002.jpg

003.jpg

Sää on ollut koko loman mitä parhain.

004.jpg

Koiramme-lehti julkaisi neljän sivun jutun SM-kokeista.

005.jpg

Voi Jeccu!

Agilityn alkeiskurssi loppui torstaina ja aika haikea mieli jäi... mutta onneksi jatketaan valtaosan kanssa kausiryhmänä marraskuussa. Olen tosiaan vastuunhenkilö ja valvon hallimaksujen maksamisen ja saan ovikoodin ja suljen oven. Pinja kouluttaa, minkä pystyy iltavuoroiltaan. Aivan superina Ilona Nevalainen ja Minna Lepistö tulevat kouluttamaan ylempien luokkien kylttejä ja ratoja. Perustin Facebook-ryhmän ja Ilona keräilee sinne toiveita.

"Tarkoitus olisi saada nimenomaan Novalle RTK1 ja ehkä RTK2. Nova on harrastanut möllitasolla aksaa ja tokoa, oikea ”työ” on ystäväkoirailu. On tykännyt dobostakin. Nova on loukannut toisen jalkansa, ja rallya tehdään koiran ehdoilla. Lähinnä ongelmia voi olla maahan menojen puhtaudessa ja nopeudessa. Nova rakastaa ihmisiä yli kaiken, eli häiriötreeni on sen vuoksi enemmän kuin tarpeen. Nuorempi villakoira on motoriikaltaan taitava ja oppii asiat hetkessä. Paineistuu helposti, joten keskityn nyt kotona treenaamiseen ja häiriöihin totuttelemiseen. Marvinin kanssa saatan osallistua kokeisiin, osaa kaikki kyltit ja on innokas. Mutta Nova tulee nyt treeneihin."

Aloitin taittamaan Kennelkerhon lehteä, mutta omasta koneesta loppui muisti. Jatkan töissä jonain iltapäivänä.

001.jpg

Kisu osaa "kuolla"

002.jpg

Ulkona turvassa

003.jpg

Teemu oli viikonlopun JOTA/JOTIssa eli radioamatööritapahtumassa partion kanssa. Meinasi saada kolme koiraa rinkkaansa. Olimme ensin yhdessä dobossa. Teemu siis doboilee Novan kanssa, minä vain vahdin, että Nova ei lähde pois omalta alueelta. Nova tykkää hommasti kovasti, mutta voimille otti. Nukahti kesken treenien. Teemu haluaa mukaan joulukuussa ja haluaa nähdä Kristiinan tanskandogin doboilemassa.